SVOTA OD 22.280 KUNA

Izašao u klub, a imao je COVID. Dobio ogromnu novčanu kaznu i tvrdi: ‘Samoizolacija mi je istekla’

Foto: Pixabay/Ilustracija

Sud je ipak odlučio kazniti 25-godišnjaka te su naveli da je trebao ostati još dan nakon u samoizolaciji

Općinski kazneni sud u Zagrebu kaznio je 25-godišnjaka A.G. s 22.280 kuna zato što je u vrijeme kada je morao biti u samoizolaciji otišao u klub.

Osuđen je zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti, a tereti ga se da je 21.studenog 2020. godine oko 2 sata u noći bio u noćnom provodu. Policija ga je zatekla u klubu i legitimirala, a ustanovljeno je da je morao biti u samoizolaciji od 13. do 22. studenog jer je obolio od COVIDA-19, javlja Večernji list.

U tom trenutku je u klubu bilo još 177 osoba, a on ih je po stavu tužiteljstva ugrozio. Mladić krivnju negira te pojašnjava.

“Moja je supruga imala simptome i kada se testirala ispalo je da ima COVID. Ja nisam imao simptome, no testirao sam se i ispalo je i da sam ja pozitivan. Bio sam u samoizolaciji kod kuće, a supruga i ja smo dobili pojašnjenja kada možemo izaći iz samoizolacije. Po tome sam ja iz samoizolacije izašao 21. studenog 2020., što je bilo upravo taj dan kada me zatekla policija. Od testiranja je bilo proteklo 10 dana, a i tom klubu sam bio prvi dan po isteku samoizolacije”, tvrdi A.G.

Sud je ipak odlučio kazniti 25-godišnjaka te su naveli da je trebao ostati još dan nakon u samoizolaciji, budući da mu još nije istekla, prenosi RTL.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views