IZBJEGLIČKA KRIZA Policija migrante prevozi u šatorsko naselje u Opatovac; vlak iz Tovarnika prema Botovu

Migrante koji i dalje u skupinama kod Tovarnika prelaze iz Srbije u Hrvatsku policija prevozi do privremenoga šatorskog naselja u Opatovcu, te ih u ponedjeljak ujutro gotovo nema u samom mjestu.

Sadašnja izbjeglička kriza koja je pogodila Europu mogla bi biti tek početak znatno većih problema pokažu li se točnim procjene o milijunima ljudi koji pokušavaju naći novi dom bježeći od rata i siromaštva, ocijenio je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović kak ga u ponedjeljak citira sarajevski “Dnevni avaz”.

U Sloveniju je u zadnjih nekoliko dana do danas po neslužbenim podacima, uglavnom preko Hrvatske, ušlo oko 3000 migranata i izbjeglica, ali ih većina nakon kratkog vremena napušta tu zemlju i ide prema Austriji koja je dio tog vala već primila.

Zatvaranje graničnog prijelaza Bajakovo-Batrovci za ulazak kamiona iz Srbije vrlo je nekorektan potez hrvatske strane i ne pridonosi dobrosusjedskim odnosima, a svako nema veze s rješavanjem izbjegličke krize, ocijenio je u ponedjeljak srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

U 9,40 sati u Botovu se očekuje dolazak vlaka s 11 vagona punih izbjeglica i migranata koji su rano ujutro krenuli iz Tovarnika i oni će kao i ostalih osam tisuća koji su unatrag tri dana došli do Botova prijeći u Mađarsku.

U Austriju je tijekom nedjelje ušlo 10.700 izbjeglica preko graničnih prijelaza u Gradišću, objavila je austrijska policija u ponedjeljak.

Šef Europskog parlamenta rekao je u ponedjeljak da očekuje od ministara unutarnjih poslova Europske unije da se slože oko dobrovoljne šeme raspoređivanja 160.000 migranata na njihovu sastanku u utorak.

Većina izbjeglica i migranata koji su zadnjih dana čekali na ulazak u Sloveniju na graničnim prijelazima Bregana i Harmica propušteni su tijekom noći u Sloveniju i autobusima prevezeni u prihvatne centre u unutrašnjosti zemlje, tvrdi slovenska policija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari