IZBORI 2015. Božo Petrov: službeni razgovori s dvjema koalicijama o uvjetima potpore ovoga tjedna

Božo Petrov

Predsjednik nezavisnih lista Most Božo Petrov rekao je nakon sjednice Nacionalnog vijeća u ponedjeljak navečer da će ovoga tjedna održati službene razgovore s predstavnicima Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste o uvjetima pod kojima će podržati novu vladu svojim glasovima u Saboru.

Potvrdio je da se čuo s predstavnicima dviju koalicija, ali, istaknuo je, nije bilo službenih kontakata ni s jednom stranom. Istaknuo je da službeni kontakti počinju u onom trenutku kad sjednu skupa za stol i definiraju svoje uvjete te vide koja će strana na njih pristati.

“Naši uvjeti su reforme i mi smo danas na sjednici Nacionalnog vijeća upravo taj dio definirali po listi prioriteta. Što je ono što će se na kraju dati bilo kojoj od strana, bio to HDZ -u ili SDP-u, što je ono što mi tražimo i u kojim prolaznim vremenima”, rekao je Petrov.

Na pitanje hoće li ući u vladu ako prihvate njihove uvjete, rekao je kako to nije razlog zbog čega su se osnovali. Pozicije nas ne zanimaju, mi imamo mogućnost kontrole ukoliko to želimo, rekao je Petrov te ponovio da neće ulaziti u koalicije.

“Rekli smo barem 100 puta da neće biti nikakvih koalicija. Naša riječ je za nas svetinja. Ali, budući da su ljudi bili izvarani svih ovih godina, onda smo to poptvrdili javnobilježničkim ugovorom”, rekao je Petrov i u razgovoru s novinarima nacionalnih televizija.

“Dakle, nema koalicija, a ono što ćemo mi tražiti su reforme – a mi to možemo osiguravati i kontroliranjem većine u Saboru. U slučaju da bilo koja od tih strana pristane na reforme, na prolazna veremena, a ne ispune ih, ići će izglasavanja nepovjerenja vladi jer je jeftinije na kraju napraviti izbore nego trpjeti još jednu nesposobnu vlast još četiri godine”, kazao je Petrov.

Rekao je i kako je dr. Drago Prgomet danas nakon sastanka Nacionalnoga vijeća demantirao insinuacije da je tražio mjesto premijera, a na pitanje novinara ima li neslaganja između njega i Drage Prgometa, rekao je: “Naravno da nema. Sve je složno, i to ne samo s gospodinom Prgometom, nego i sa svim drugim članovima Nacionalnog vijeća i svim budućim saborskim zastupnicima”.

“Zahtijevamo da saborski zastupnici budu ocijenjeni po učinku po kojem su radili, tako da u početku budu svedeni na 9.999 kuna, a nakon toga ako se pokaže da su u godinu dana nešto i napravili , da im se može i povisiti plaća. To je način na koji mi trebamo funkcionirati, po učinku”, rekao je u razgovoru za RTL na pitanje hoće li se saborski zastupnici Mosta odreći dijela plaće, kao što je on sebi smanjio plaću kao gradonačelnik Metkovića.

Petrov je rekao i da nije razočaran što u Metkoviću nije pobijedio i da razumije ljude koji “nažalost još uvijek vjeruju većim strankama, jer smatraju da će one ipak proizvesti neki veliki učinak”. Rekao je da će ostai gradonačelnik Metkovića jer su u Mostu definirali da se mogu istovremeno obavljati dužnost zastupnika i gradonačelnika.
(Hina)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views