IZBORI 2015. Na sedam biračkih mjesta ponavljaju se izbori za Hrvatski sabor

Zbog viška glasačkih listića, izbori za Hrvatski sabor u nedjelju će se ponoviti na sedam biračkih mjesta, a potpune službene rezultate izbora Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će u ponedjeljak poslijepodne.

Izbori se ponavljaju na po jednom biračkom mjestu u Osijeku, Pakracu i Slunju, te na po dva mjesta u Šibeniku (Brodarica i Zlarin) i Zadru (Rava i Veli Iž), a na njima je ukupno upisano 2903 birača. To su mala biračka mjesta, glasove je moguće brzo prebrojiti, pa iz DIP-a za ponedjeljak u 15 sati najavljuju tiskovnu konferenciju na kojoj će objaviti potpune službene rezultate izbora.

DIP će u nedjelju u dva navrata (u podne i u 17 sati) izvijestiti o odazivu, a podaci o ponavljaju bit će dostupni na njegovim mrežnim stranicama odmah po utvrđivanju rezultata glasovanja.

Nedjeljni izbori dat će odgovor tko će u Hrvatskom saboru zastupati mađarsku te albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku nacionalnu manjinu.

Šandor Juhas i Robert Jankovics kandidati su za zastupnika mađarske manjine, Juhas je prošle nedjelje dobio 21 glas više od Jankovicsa koji je osvojio 2. 196 glasova.
Tijesnu prednost, od svega tri glasa, pred drugoplasiranim Idrisom Sulejmanijem ima kandidatkinja za zajedničkog zastupnika pet spomenutih manjina Ermina Lekaj Prljaskaj. Za Sulejmanija je prošle nedjelje glasovalo 989 birača za Lekaj Prljaskaj njih 992. Trećeplasirani Nedžad Hodžić dobio je glasove 755 birača.
Izbori za zastupnika mađarske te zajedničkog zastupnika pet manjina ponavljaju se na biračkim mjestima u Osijeku, Šibeniku i Zadru.

(Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja