ZATVORENI SU MOSTOVI

Izdan je crveni meteoalarm! Olujni vjetar stvara velike probleme u prometu. Pogledajte gdje je najgore

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Zbog vjetra, za sav promet zatvoreni su Paški most i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački

Na otok Pag i s otoka trenutačno nije moguće doći vozilima (kopnenim niti pomorskim putem), a jak vjetar otežava promet na više dionica cesta, javio je HAK u 7 sati.

Zbog vjetra, za sav promet zatvoreni su Paški most (DC106) i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC27 i DC50); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, prenose RTL Vijesti.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti od čvora Križišće do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Državni hidometrerološki zavod izdao je crveno upozorenje zbog vjetra u blizini Velebitkog kanala te narančasta upozorenja za područje: Rijeke, Kvarnera i Srednje Dalmacije.

Područje Velebitkog kanala očekuje jaka ili vrlo jaka, mjestimice olujna bura koja će malo slabjeti prema kraju dana. Najjači udari vjetra bit će 40-75 čvorova (75-140 km/h). Dok se za Rijeku, Kvarner i Srednju Dalamciju Mjestimice predviđaju olujni do orkanski udari bure, osobito podno Velebita. Najjači udari vjetra u tim područkjima biti će do 90 km/h

Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Prekinut je promet na ŽC2050 u mjestu Sveti Ilija, zbog prometne nesreće.

Do 8 sati obustavljen je teretni promet na GP Ličko Petrovo Selo na izlazu iz Hrvatske, zbog gužve na terminalu teretnog prometa u BiH.

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen i Sumartin-Makarska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari