IZLOŽBA „BRIDGES“ Mladi umjetnici riječkog kruga predstavljaju se u Ljubljani

Izložba je nastavak započete suradnje s ljubljanskom scenom, riječkoj publici predstavljenoj u studenom 2015. godine izložbom Common Space – Zajednički prostor u riječkoj Galeriji Kortil

U srijedu 5. listopada u ljubljanskoj galeriji Dobra Vaga otvara se izložba pod nazivom Bridges. Riječ je o prodajnoj i prezentacijskoj izložbi desetak mladih umjetnica i umjetnika iz Rijeke i Zagreba koji predstavljaju vizualni izričaj nove generacije hrvatskih stvaraoca u inozemstvu.

Izložba je nastavak započete suradnje s ljubljanskom scenom, riječkoj publici predstavljenoj u studenom 2015. godine izložbom Common Space – Zajednički prostor u riječkoj Galeriji Kortil.

Kreativci koji predstavljaju svoje radove komuniciraju s tradicionalnim i suvremenim umjetničkim tehnikama poput slikarstva, enkaustike, grafike i fotografije uz interdisciplinarni pristup prema pronađenim i recikliranim materijalima. Radove Anite Kos, Tifani Rubi, Tanje Blašković, Mislava Lešića, Dorijana Šikića, Zoe Miloša, Marge Božanić, Michela Mesarića, Pekmezmed, Ivana Blažetića Šumskog te kolektiva Artu Ditu u kustoskom konceptu objedinila je mlada magistrica povijesti umjetnosti Katarina Podobnik, a unutar otvorenja nastupit će i eksperimentalni glazbeni sastav Wuná iz Rijeke.

Program su svesrdno podržali Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Sloveniji, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka i Studentski kulturni centar Rijeka, a u organizaciji je Društva povjesničara umjetnosti Rijeka, Centra za urbanu kulturu Kino Šiška – Dobra Vaga i Kreativnog kolektiva Kombinat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari