Izmislio da ide na misu i brzinom munje dobio propusnicu: ‘Najvažnije je da se molimo’

Foto: Vijesti.hr

Skoko je od lokalnog stožera zatražio i dobio propusnicu kako bi otišao na misu u Zagreb. No, ne bilo kakvu misu, već izmišljenu

Igor Skoko, vijećnik stranke Pametno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na zanimljiv je način dokazao kako funkcionira sustav izdavanja e-propusnica.

Skoko je od lokalnog stožera zatražio i dobio propusnicu kako bi otišao na misu u Zagreb. No, ne bilo kakvu misu, već izmišljenu.

Napisao je, naime, i poslao zahtjev u kojem je naveo kako želi prisustvoti misi koja će se održati 3. svibnja u svetištu Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Iz stranke poručuju kako su ovime dokazali “besmisao i apsurd sustava izdavanja e-propusnica na konkretnom primjeru”.

On je, naime, od Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije jutros zatražio propusnicu za Zagreb, a kao razlog izmislio da se u svetištu Svetog Antuna Padovanskog u Zagrebu 3. svibnja održava misa kojoj želi prisustvovati.

“Propusnica mi je promptno odobrena pa možemo jedino zaključiti da je ovoj Vladi očito važnije da se građani mole u sakralnim objektima, umjesto da vode normalan život”, poručio je Skoko.

Kako je naglasio, ovaj primjer nepobitan je dokaz da je e-propusnice potrebno odmah ukinuti.

“Ovdje više nije riječ o sprječavanju širenja zaraze, već o najobičnijem birokratskom opterećenju za građane, koje nema apsolutno nikakvu svrhu, osim možda stvaranja prividnog dojma da se građane štiti od virusa. No, čini mi se da ih treba zaštiti i od hrpe administrativnih nebuloza koje im ova Vlada redovito servira”, rekao je Skoko.

Na ovaj potez nagnala ga je, među ostalim, i odluka koju je Vlada donijela u četvrtak da prilikom popuštanja mjera, među prvima odobre vjerska okupljanja, što smatra skandaloznim.

“Kako je moguće da se i dalje zabranjuju okupljanja više od 10 ljudi, a dopuštaju se vjerska okupljanja? Jesu li crkve izolirane od virusa, a škole nisu? Zašto se uopće daje prednost crkvi, a ne školama?”, upitao je županijski vijećnik.

Sanja Petrović

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari