DONIJELI OKUSE IZ DOMOVINE

Video | IZNENADILI I CIJENAMA Otvoren prvi nepalski dućan u Hrvatskoj, kupci ne izlaze bez ove namirnice!

Kada su u pitanju cijene, oni nisu podizali marže pa tako originalnu rižu iz Nepala možete kupiti za tri i pol eura dok cijena u našim trgovinama prelazi i pet eura što je zaintrigiralo i hrvatske kupce

Prije mjesec dana svoja je vrata u Zagrebu otvorio prvi nepalski dućan. Trojica vlasnika na to su se odlučila kako bi dio svoje kulture prenijeli u novu domovinu, javlja RTL Danas.hr.

‘Hrvatska hrana je bezukusna’

Nisu se mogli naviknuti na kako kažu pomalo bezokusnu hrvatsku hranu pa su da riješe problem otvorili vlastitu trgovinu. “Kad sam došao ovamo i nisam mogao pronaći začine koje koristimo u našim jelima pa sam razmišljao kako da te stvari donesem ovdje”, priznao je ekipi RTL-a voditelj trgovine Bikash Meche.

Najviše je kupaca iz Nepala i Indije. Sretni su što konačno mogu uživati u okusima svojim zemalja. “Mi Indijci uvijek tražimo ljutu hranu. Hrvati baš i ne jedu ljutu hranu”, kazao je Garmisch iz Indije.

Svoju sreću ne krije ni Brasul koji kaže da sada i ovdje mogu jesti kao u Nepalu. Ponuda je raznolika, od pića, grickalica, gotovih jela, ali bez jedne stvari gotovo nitko ne izlazi iz trgovine.

Kada su u pitanju cijene, oni nisu podizali marže

“Znamo da su naši kupci većinom radnici i da nemaju tako velike plaće”, priznaje nam voditelj trgovine. Pa tako originalnu rižu iz Nepala možete kupiti za tri i pol eura dok cijena u našim trgovinama prelazi i pet eura. To je zaintrigiralo i hrvatske kupce.

U planu je otvaranje trgovina i u drugim gradovima. Logičan je to slijed budući da broj Nepalaca stalno raste. Ovdje stižu po preporuci, a svojim su novim domom itekako zadovoljni.

“Nemamo nikakvih problema. Ovdje je sve vrlo normalno tako da se ne osjećamo kao da dolazimo iz druge zemlje”, kaže jedan radnik iz Nepala. Dobra iskustva imao je i drugi koji ističe da je u Hrvatsko dosta čisto. “Osjećam se kao da je u mom rodnom Nepalu sve isto”, kaže za RTL Danas.hr.

Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari