IZVJEŠTAJ MORH-a: Medicinskim prijevozom zbrinuto 18 pacijenata uključujući Lošinjane i Rabljane

Posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 1. siječnja zbrinule su hitnim zračnim medicinskim prijevozom ukupno 675 pacijenata

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. Zrakoplovne baze i Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. Zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane proteklog su vikenda, od petka do ponedjeljka, bile angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja čak 18 pacijenata, priopćio je u ponedjeljak MORH.

U petak, uz dvije trudnice s Korčule i Dubrovnika, hitnim zračnim medicinskim prijevozom zbrinuto je još dvoje pacijenata s otoka Lošinja i Hvara.

Najviše pacijenata, njih osam, prevezeno je u subotu, i to s otoka Raba, Korčule, Hvara, Šolte, Lošinja te iz vojarne u Gospiću, od čega i dvoje djece stranih državljana.

S otoka Raba, Hvara, Brača te iz Ploča u nedjelju je prevezeno ukupno šest pacijenata.

Posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane od 1. siječnja zbrinule su hitnim zračnim medicinskim prijevozom ukupno 675 pacijenata, te su prevezle 1247 pratitelja, za što je utrošeno oko 610 sati naleta, navodi MORH.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari