I METEOALARM UPOZORAVA: Obilna kiša na Kvarneru; opasnost od poplava na kritičnim točkama se povećava!

Meteoalarm je za ponedjeljak izdao najviši, crveni stupanj upozorenja zbog oborina što se ne viđa tako često. Kao što vidite i jednostavnim pogledom kroz prozor, prognostičari nisu pogriješili…

Noćas i u ponedjeljak rano ujutro na područje Rijeke i Kvarnera stuštile su se nove velike količine kišnih oborina što je potvrdilo prognozu Meteoalarma kako se upravo u našem kraju očekuje novo kišno nevrijeme.

Podsjetimo, jučer je rekordna količina padalina izmjerena na području Matulja no kiše je bilo posvuda na zapadnom Kvarneru što je dovelo i do velike prijetnje od poplave na području Klane (OVDJE).

Prognoza za danas nije obećavajuća: najavljuje se pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Uz snažan razvoj oblaka lokalno može biti obilnih količina kiše u kratkom vremenskom roku, naročito na Kvarneru. Puhat će slab do umjeren, na moru prolazno jak jugozapadnjak, poslijepodne na Kvarneru jugo. Temperature zraka ujednačene, kretat će se između 20 i 24°C.

Nadamo se da su na već poznatim kritičnim točkama u Rijeci i u mjestima riječkog prstena poduzete sve odgovarajuće mjere zaštite od poplava i da ovo kišno nevrijeme neće stanovništvu donijeti nove nevolje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari