NJEMAČKA

Jako dobre vijesti, ali samo za neke: Od 1. siječnja veća plaća, korona bonus, dječji dodatak…

09.09.2019., Zagreb - Ucenici prvog dana skole. Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Nakon jednokratnog usklađivanja, neovisno povjerenstvo za minimalnu plaću trebalo bi odlučiti o eventualnim daljnjim povećanjem

U 2022. godini bit će mnogo promjena za građane Njemačke. Neke će promjene biti primjetne i u novčaniku.

Korona bonus do 1.500 eura do kraja ožujka

Do 31. ožujka zaposlenici mogu od svog poslodavca dobiti korona bonus od maksimalno 1.500 eura – neoporezivo. Jedan od preduvjeta je da se novac koristi za ublažavanje dodatnog opterećenja uzrokovanog korona krizom i da se isplaćuje uz plaće.

Povećanje dječjeg dodatka (Kinderzuschlag)

Dječji dodatak uz dječji doplatak za obitelji s niskim primanjima, bit će neznatno povećan. Povećava se s 205 eura za 4 eura na 209 eura mjesečno po djetetu. To vrijedi samo ako se 1. siječnja ne odluči o kratkoročnom povećanju dječjeg dodatka, navode u Ministarstvu obitelji, piše Fenix magazin.

Minimalna plaća se povećava na 12 eura po satu

Zakonska minimalna plaća trenutačno iznosi 9,60 eura po satu. U novoj godini povećat će dva puta: 1. siječnja 2022. povećat će se na 9,82 eura, a 1. srpnja 2022. na 10,45 eura. SPD, Zeleni i FDP žele povećati minimalnu plaću na 12 eura po satu. Nakon jednokratnog usklađivanja, neovisno povjerenstvo za minimalnu plaću trebalo bi odlučiti o eventualnim daljnjim povećanjem, kako stoji u koalicijskom sporazumu. prenose RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views