Javio se Milin otac: “Mila je dobro, čekamo transplataciju”

Marin Rončević se na početku ispričao što ne stiže odgovarati na sve poruke

Marin Rončević, otac djevojčice Mile za čije su liječenje hrvatski građani skupili skoro 40 milijuna kuna, javio se putem svog Facebook profila s novostima iz u bolnice u Philadelphiji gdje se Mila liječi od akutne megakariocitne leukemije.

Marin Rončević se na početku ispričao što ne stiže odgovarati na sve poruke te da mu je jednostavnije preko Facebooka objaviti što se događa s Milom.

Prenosimo dijelove njegove opširne objave:

“Dragi prijatelji, evo da se malo javimo i kazemo kako je naša/vaša Mila. Na poruke se trudim odgovarat kad imam vremena, ali sve mi više izgleda kako je to beskonačan proces jer dok odgovorim na stare, dođu nove i tako ukrug… 🙂 Ne zamjerite.

Trenutno je Mila super, ali oni koji su prošli/prolaze slične zdravstvene situacije znaju za razne nestalnosti i onu “danas je dobar dan” frazu… Eto, danas je bio jedan dobar dan pa se u meni pojavila zelja da ga podijelim s vama…

Mila je dobro, nema neke sjajne nalaze sto je i očekivano s obzirom na tretmane koje prolazi, ali tu smo svi skupa, u sobi, nije u bolnici, izlazi na zrak u šetnje, igra se i gnjavi Pipu pa je sve odmah puno veselije. I glasnije. Nekad toliko glasno da se bojim da će nas izbaciti iz smještaja. Valjda nece.

Čekamo transplantaciju, ako dragi Bog da i sve bude po planu, zaprimit će nas 8.7., odradit ćemo ubitačnu kemo i onda 15.7. sam proces transx. Problemi, osim nuspojava kemo, su i reakcija stanica donora na tijelo tzv. GVHD, infekcije u procesu oporavka…, ali mi se molimo i vjerujemo u najbolji ishod. Ima stvarno maksimalno podudarnog donora, a ovdje su u mogućnosti i laboratorijski alternirati pojedine gene donora koji bi bili upitni. Sve je to nedovoljna garancija da će sve proći savršeno pa ću opet riskirat da naljutim pojedince kad zamolim svih da se pomole za Milu i svu bolesnu djecicu i pošalju ljubav, ali to je mala cijena za puno ljubavi ❤️?

Znaci, idemo dalje – Zaklada Mila za sve. Nisam se dovoljno bavio s time. Nisam imao kad. Sram me i žao mi je, ali su drugi potegli umjesto mene kad je trebalo. Za neke, mi smo ovdje valjda na godišnjem odmoru, za druge odavde bi trebali rješavati privatne probleme koji veze nemaju niti s našim slučajem, niti s bolestima djece, niti s našom strukom. Ne znamo. Ne stignemo. Nemamo uvjete. Stvarno nije da ne želimo pomoć, ali limitirani smo. Vremenom, Milimim stanjem, vremenskom razlikom, cijenama telefonije, lokacijom i svime općenito. Ja osobno koliko stižem i mogu pomažem pojedincima sa savjetima. Za neke smo doslovno banka koja daje bespovratni kredit iako smo se JAVNO ODREKLI SVEGA. Love nemamo. Dio što smo imali od plaća na računima podijelili smo skoro odmah. Koliko vidim i nekim “profesionalcima”. Ne stignemo odavde se baviti forenzikom, ali bar smo si to skinuli s grbače. Sad imamo prihode 2.200,00 mjesečno, tako da…

….

Zaklade traže statute, pravilnike, formiranje odbora, tajnike, financiranje, a za to trebaju ljudi. Sposobni, pošteni – besplatni. Trajalo je podosta, (ponovno priznajem – naša su nam djeca prioritet) ali bilo je bitno osigurati proizvod koji će biti kompletan, imati kvalitetnu upravljačku strukturu i biti dovoljno pouzdan da može rješavati kompleksne slučajeve koje zbog ovog ili onog razloga HZZO ne rješava….

Želim vam svima sve najbolje i s malim zakašnjenjem – sretan vam Dan državnosti – predivne male zemlje koju su stvarali veliki ljudi, a sustavno je uništavaju brojni nesposobni podobni birokrati pod krinkom raznih ideologija.

Bog vas blagoslovio, hvala svima jos jednom, zelimo vam ljubav, zdravlje i srecu! ❤️? “, napisao je Marin Rončević.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari