Na Rabu noćas curio plin: Evakuirano 75 ljudi, zatvorene ceste

Podzemnni spremnik plina u hotelu za kojeg se sumnja da iz njega curi plin, zatvoren je, a ispraznit će ga tvrtka koja ga i puni

Mještani grada Raba u Plovanovoj ulici u ponedjeljak su prijavili da osjećaju miris plina. Taj dio Raba je zatvoren, a na teren su izašli vatrogasci, policija, djelatnici komunalnog poduzeća, protupožarni inspektor i komunalni redar.

Napravljena je zona sigurnosti od 100 metara jer su mjerni instrumenti ukazivali na visoku koncentraciju plina (i do 100%) i ugljičnog-monoksida, doznaju 24sata.

Izvor? Podzemni spremnik plina jednog od hotela. Predsjednik stožera civilne zaštite Grada Raba u dogovoru s doktoricom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ispostava Rab, gradonačelnikom grada Raba i ostalim predstavnicima nadležnih službi odlučili su da se u 23,10 sati privremeno presele stanari iz Ulice Biskupske drage, Ulica Dinka Dokule i Plovanove ulice.

Iz sigurnosnih razloga zatvorili i ceste oko hotela

Tijekom noći na utorak su iz sigurnosnih razloga bile zatvorene i ceste oko samog hotela. U jutarnjim su satima ponovno mjerili koncentraciju plina te su bila u granicama normalnog pa su poćeli vraćati evakuirane stanare kućama.

No, oko 10 sati mjerenja su opet pokazivala veću koncentraciju plina. Iz sigurnosnih su razloga ponovno privremeno izmješteni stanari dijelova ulica – Ulica Biskupska Draga, Ulica Dinka Dokule, Plovanove ulice kao i gosti hotela, ukupno 75 ljudi.

Podzemnni spremnik plina u hotelu za kojeg se sumnja da iz njega curi plin, zatvoren je, a ispraznit će ga tvrtka koja ga i puni.

Sigurnosne ekipe dežurat će cijelu noć

“Do istjecanja plina došlo je prilikom punjenja jednog od objekta, a naknadno će se utvrditi da li je uzrok tome greška u cjevodovu. Zadnja kontrolna mjerenja u 21 sat pokazala su nižu kocentracoju na većini lokacija, osim dvije u kojema je razina još uvijek iznad igranice dozvoljene koncentracije. Radi se o užem području starog grada – Kaldancu, tj. uličice dužine 100 metara. Dvoje stanovnika iz te ulice noć će provesti kod rodbine dok su gosti obližnjeg hotela, nažalost, premješteni u drugi hotel. Rano ujutro imat ćemo najnovija mjerenja te ponovni sastanak Stožera Civilne zaštite na kojem ćemo odlučiti o daljnjim koracima, no nadamo se da će se čitavo područje do jutra provjetriti. Iz predostrožnosti, kretanje tim dijelom tijekom noći tim biti će ograničeno. Sigurnosne ekipe, zajedno s policijom dežurat će cijelu noć”, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Denis Deželjin za 24sata.
Vijesti.hr
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL (ilustracija)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari