JAVNOST POZIVA NA LINČ: Internetom kruže slike i imena huligana!

Internetom su još sinoć počele kružiti slike i imena spornih izgrednika koje cijela hrvatska javnost poziva na linč

Europski nogometni savez (UEFA) pokrenuo je disciplinski postupak zbog prekida dvoboja Hrvatska – Češka (2-2) na EURU u St Etienneu, objavio je glasnogovornik UEFE.

U 86. minuti utakmice uporabom pirotehnike, huligani s dijela tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači pokušali su isprovocirati prekid utakmice. Nakon što je na teren palo nekoliko baklji i topovski udar koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca, uslijedila je i međusobna tučnjava na tribinama. Prekid je bio privremen, a nakon pet minuta susret je nastavljen.

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković kazao je nakon utakmice protiv Češke kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice.

Kazao je kako se dio izgrednika odmah razbježao, ali i dodao kako će pokušati utvrditi njihov identitet pregledom video zapisa.

Policiji su nakon utakmice proslijeđene brojne snimke, fotografije, objave s Facebooka u kojima izgrednici najavljuju izazivanje nereda i prekid utakmice, potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije.

“Hrvatski policijski tim koji je u Francuskoj već je identificirao neke od izgrednika na utakmici protiv Češke u Saint Etienneu i proslijedio je informacije francuskoj policiji”, rekao je Borovec, javlja Jutarnji list.

Hrvatska policija u Francuskoj nema operativne ovlasti uhićenja izgrednika, ali to može učiniti francuska policija, kojoj će biti proslijeđeni svi podaci, i s kojom se surađuje u identificiranju navijača.

Francuzi su već uhitili neke od njih, a za ostalima se još traga. Borovec je istaknuo – podaci o onima koji su sudjelovali u neredima, bit će dostavljeni svim graničnim prijelazima.

K tome, internetom su još sinoć počele kružiti slike i imena spornih izgrednika koje cijela hrvatska javnost poziva na linč.

Facebookom kruži i hvalisanje jednog mladića koji je napisao da su “baklje zbuksane ispod istočne tribine, ulaz f, 3 red, sjedalo 24”.

“Spremni za prekid”, napisao je navijač oko 15 sati na svojem profilu, kojeg je naknadno ugasio.

Čelnici udruga navijača Uvijek vjerni i Hrvatskog helsinškog odbora su objavili upozorenje.

“Prema provjerenim informacijama kojima raspolaže HHO u St. Etienneu se nalazi 300-tinjak pripadnika Torcide koji su tamo doputovali iz Hrvatske. Dio njih je zadržan na granici na graničnim prelazima Pasjak i Rupe budući je kod njih pronađena oprema za maskiranje i određena količina droge te se nad njima provodi kriminalistička obrada. Hrvatske vlasti su u direktnom kontaktu s francuskim vlastima i surađuju u pokušaju prevencije nereda na stadionu. Navijači Torcide, ali i pripadnici drugih navijačkih skupina iz Hrvatske pribavili su ulaznice preko navijača St. Etiennea na drugo ime. Upravo stoga hrvatska strana inzistira na tome da predstavnici francuskih vlasti, ali i organizatora, prilikom ulaska na stadion provjeravaju ulaznice personalizacijom uz predočenje osobnih isprava temeljem kojih se utvrđuje identitet donositelja ulaznice”, poručili su iz HHO-a.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari