NA TRAGU SVETOG OCA

Video | Je li Hercegovac doveden na čelo Zagrebačke nadbiskupije da se obračuna s Međugorjem? ‘On je još 2001. napisao što misli’

‘Što se tiče odnosa prema Međugorju, tu će biti malih problema među vjernicima zato jer je Kutleša sljedbenik stava Svetog Oca, odnosno pape, a to je da u Međugorju nije bilo ukazanja’, rekao je Maštruko.

“Sasvim je sigurno da ćemo imati jednu suvremeniju politiku, ali bez većih promjena, barem u početku”, kazao je za RTL Direkt bivši veleposlanik u Vatikanu Ivca Maštruko o imenovanju novog zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše.

Ipak jednoj ulozi nadbiskupa koji je rodom iz Hercegovine već se nagađa. On je pripremio monografiju Ogledalo pravde o ukazanjima i porukama u Međugorju, po nalogu tadašnjeg mostarskog biskupa Ratka Perića. On u zaključku piše da ne rade u skladu s crkvenim stavom oni propovjednici koji s oltara, o tim fenomenima govore kao o priznatim autentičnim ukazanjima.

“Što se tiče odnosa prema Međugorju, tu će biti malih problema među vjernicima zato jer je Kutleša sljedbenik stava Svetog Oca, odnosno pape, a to je da u Međugorju nije bilo ukazanja”, rekao je Maštruko.

Koliko je na tragu Svetog oca već je pokazao prije dvije godine kada je na misi u Solinu propovijedao o Hrvatima koji se hvale kako poštuju obitelj, ali se ne ponašaju tako. Lani je zamjerio i cirkus Božića: Orašar je super lik, ali ne može zamijeniti jaslice – rekao je tada. S besprijekornom biografijom, slovi za papinog čovjeka.

Vatikan ponovno ignorirao…

“Vatikan je ponovno ignorirao svećenike u zagrebačkoj nadbiskupiji. Oni po drugi puta dobivaju čovjeka izvana, kao da u biskupiji u Zagrebu nema kvalitetnog kadra, a ima ih”, istaknuo je teolog Dalibor Milas.

Ipak, jedna stvar mu ide na ruku. Pred njim je nešto jednostavniji zadatak nego što ga je imao Bozanić. Jer on je zamijenio omiljenog kardinala Franju Kuharića.

“To je bio Bozanićev problem zapravo, to što se nije htio nikome zamjerati. Mislim da se jedan katolički biskup treba znati zamjeriti čak i vlastitim katolicima jer neke stvari koje radimo u Hrvatskoj definitivno nisu dobre”, zaključio je Milas, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari