ZABRINUTOSTI NEMA

Video | Je li Hrvatska preskupa turistička destinacija? Ne pitaju se to samo Hrvati, ali mnogima se ipak isplati

I dok jedan njemački portal uvjerava svoje građane da je Hrvatska skupa zemlja za odmor, nekima se ipak isplati

Gošćama iz Amerike Hrvatska je bila toliko željena destinacija. Uživaju u povijesnim znamenitostima bez gužve, a cijene im nisu previsoke.

“Rekla bi da je podjednako, nedavno sam bila u Irskoj I slično je to. Kada sam pretvorila dolare u eure, slično je to, tako da bi rekla da je za nas dobra vrijednost”, kažu Ogga i Nicole iz SAD-a.

I dok jedan njemački portal uvjerava svoje građane da je Hrvatska skupa zemlja za odmor, nekima se ipak isplati.

“Mi smo iz Sydneyja i bilo nam je povoljnije doletjeti u Hrvatsku, ostati koji mjesec i raditi ovdje nego biti u Sydney. Tako da smo dobro prošli”, kažu Sam i Kostia iz Australije.

“Zapravo usporedbi sa zadnjim putem kada sam bio ovdje u jeku turističke sezone, sve je jeftinije, cijene su niže, ali vjerojatno zato što je predsezona.”, kaže Mihal iz Slovačke.

Prošle godine Hrvatska je imala 18.9 milijuna dolazaka I 104.8 milijuna noćenja. A najveći broj dolazaka 3.4. milijuna i 25 milijuna noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke.

No, iako je hotelski smještaj skuplji za 15 posto nego lani, zabrinutosti nema.

“Manje smo konkurentni tamo gdje ni ne želimo biti konkurentni. Konkurentni smo tamo gdje želimo biti u nekakvom segmentu luksuznijeg gosta koji neće doći samo tu i ponijeti kamion hrane”, kaže Nevena Čikeš, direktorica hotela u Splitu.

Inflacija je ipak utjecala na sve cijene, tako su specijaliteti u restoranima skuplji i do 20 posto.

“Inflacija čini svoje a koliko čujem od kolega booking je više nego odličan. Tako da mislim tko može doći doći će, tko neće, neće si to priuštiti na taj način Split će se nekakofiltrirat tako da se možemo I pozicionirat”, kaže Vedran Cvitković, voditelj restorana, piše RTL-ov Danas.hr.

Tek će sezona pokazati kako ćemo se pozicionirati, ali i hoće li nas gosti iz Njemačke zbog skupoće izbjegavati ili opet rado izabrati kao zemlju poželjnu za odmor….

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari