SNAJPERIST ZVAN 'WALLI'

Jedan od najubojitijih snajperista na svijetu pridružuje se borbi za Ukrajinu: Napustio suprugu i jednogodišnjeg sina

Screenshot YouTube

Samo prošli tjedan, ‘Wali’ je radio kao računalni programer u Kanadi

Jedan od najsmrtonosnijih snajperista na svijetu pridružuje se borbama u Ukrajini nakon što je odgovorio na poziv predsjednika Volodimira Zelenskog da strani dobrovoljci pomognu u poraziti Ruse, piše Daily Mail.

Strijelac, poznat samo po svom nadimku “Wali“, potječe iz 22. kraljevske kanadske pukovnije i ima prethodno borbeno iskustvo iz borbi u Kandaharu tijekom rata u Afganistanu između 2009. i 2011. godine.

Inače, ovaj 40-godišnjak je kasnije otputovao u Irak 2015. kako bi pomogao u borbi protiv snaga Islamske države.

U lipnju 2017., jedan od njegovih suboraca je navodno ubio terorista Islamske države s nevjerojatne udaljenosti od 3.450 metara. To je svjetski rekord za najduži ubojiti hitac.

Wali, koji je iza sebe ostavio suprugu i jednogodišnjeg sina, kontaktirao je prijatelja koji pomaže u organiziranju “neutralnih konvoja humanitarne pomoći” u okupiranoj regiji Donbas na jugoistoku Ukrajine.

Samo prošli tjedan, ‘Wali’ je radio kao računalni programer u Kanadi.

„Prije tjedan dana još sam programirao stvari. Sada grabim protutenkovske projektile u skladištu da ubijam ljude… To je moja stvarnost trenutno“, rekao je za CBC News.

Više od 20.000 ljudi iz 52 zemlje već se dobrovoljno prijavilo za borbu u Ukrajini rekao je tijekom vikenda ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari