GLAVNA META

Video | Zelenski je preživio više od deset pokušaja atentata, tvrdi njegov savjetnik

Twitter

Zelenski je namignuo u kameru u videu objavljenom u utorak i poručio Ukrajincima da je “sve u redu”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski preživio je više od deset pokušaja atentata od početka ruske invazije, tvrdi njegov ključni savjetnik.

“Naši strani partneri govore o dva-tri pokušaja. Vjerujem da je bilo više od desetak takvih pokušaja”, rekao je u srijedu predsjednički savjetnik Mihail Podoljak za internetske novine ukrajinske Pravde, javlja Independent.

“Imamo vrlo moćnu mrežu obavještajnih i protuobavještajnih službi, oni sve to prate”, rekao je, dodajući da su, kao rezultat, potencijalni ubojice “likvidirani na putu”.

Podolyak je dodao da rizici za Zelenskog “nisu nestali” jer je podržao raniju tvrdnju gospodina Zelenskog da on i dalje ostaje glavna meta.

Ranije prošlog tjedna, Times je izvijestio da je Zelenski preživio tri pokušaja atentata od strane plaćeničke skupine Wagner koju podržava Kremlj i čečenskih specijalnih snaga.

Prkosan pred prijetnjama, ukrajinski predsjednik je u ponedjeljak objavio video iz svog ureda u Kijevu u kojem obećava da će poraziti napadače.

“Znate, mi smo govorili: ponedjeljak je težak dan. U zemlji je rat, tako da je svaki dan ponedjeljak”, započeo je predsjednik.

“Ja ostajem ovdje. Ostajem u Kijevu, u ulici Bankova. Ne skrivam se”, rekao je. “Ne skrivam se i ne bojim se nikoga. Koliko je potrebno za pobjedu u ovom našem domoljubnom ratu”, kazao je.

Zelenski je također namignuo u kameru u videu objavljenom u utorak i poručio Ukrajincima da je “sve u redu”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari