JOŠ VEĆI MISTERIJ

Video | Jedna jahta nestala, ali… na Murteru sad nova tajnovita jahta! Krma je prekrivena, ni ime se ne vidi

I tajne službe istražuju kako je moguće da je zapečaćeno plovilo Putinove prijateljice zamijenjeno gotovo identičnom jahtom u murterskoj marini

Umjesto nestale Irine VU u Betini je sada jahta jednake veličine, jednake godine proizvodnje, jednake dužine, tek nešto različite nijanse boje. Ona bi valjda trebala stvoriti dojam da je Irina VU još uvijek tu. Nije poznato kako je ni kad otplovila

Zvonko iz Betine komentira nestanak luksuzne jahte: “Ja ne znam kako se to nešto može desit ovdije, ali kod nas se sve može desiti.”

Anita iz mjesta također kaže: “Bilo što da se dogodi mora biti pod većim nadzorom, netko da je odgovoran za to. Mislim, to bi bilo logično.”

Brod Putinove prijateljice

Luksuznom brodu Putinove prijateljice Irine Usmanove, po kojoj brod i nosi ime, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izdalo je mjere privremene zabrane korištenja i isplovljavanja.

O svemu kažu: “O slučaju isplovljavanja plovila, koje se nalazilo pod izrečenim mjerama u marini u Betini, obaviještene su nadležne službe pod kojima je i daljnje postupanje u smislu provođenja aktivnosti prema odgovornim osobama, kao i sprječavanje daljnjeg korištenja navedenog plovila.”

Iz šibenske policije kažu kako oni prijavu o nestanku nisu dobili.

Iako je dobila zabranu isplovljavanja još u ožujku prošle godine, prema aplikaciji Marine Traffic Irina VU je još u listopadu prošle godine doplovila u marinu u Turskom Didimu, u Egejskom moru.

U Betini se pojavio drugi, gotovo isti brod

Otprilike u isto vrijeme kad je jedan brod nestao, u Betini se pojavio drugi, gotovo isti. Iz marine nismo uspjeli dobiti pojašnjenje. Skupi brod u tamošnjem brodogradilištu upravo kreće u remont.

Onako kako je Irina VU misteriozno nestala, isto tako je i dolazak novog broda obavijen velom misterije. Krma je zakrivena potpuno paravanom tako da se ne može vidjeti niti naziv jahte.

Jedan zaplijenjeni ruski brod je i u ACI-oj marini u Skradinu. Oni kažu kako je kod njih pod 24-ero satnim nadzorom, video kamera i mornara iz marine, izvještava Nikolina Radić za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari