IMAMO RAČUN!

Čaj u kafiću skuplji od pive, ali čekajte – ima još: ‘To je uvijek bilo besplatno, a nisam ni tražila’

Foto: NET.HR/PIXSELL/SLAVEN BRANISLAV BABIC

Dobili smo račun koji nas je poprilično iznenadio, jedan zagrebački kafić je uz čaj naplatio posebno limun i posebno med. Na kraju, čitateljica je platila čaj s medom i limunom 2,30 eura, odnosno 10 centi više nego što je koštala kvalitetna piva

U jednom zagrebačkom kafiću na Jarunu dosjetili su se kako bi zaradili koji cent više pa su uz čaj odlučili naplatiti med i limun.

‘Uvijek pijem čaj i nikad to nisam vidjela’

Naime, čitateljica Net.hr-a požalila se da je ostala iznenađena kada je na kraju ugodne večeri s društvom dobila račun na kojem joj je uz čaj, od 1,80 eura, naplaćen med 30 centi i limun 20 centi.

Kako je vidljivo na računu koji nam je poslala čitateljica, pivo Paulaner iznosi 2,20 eura – pa tako ispada da je čaj skuplji od pive.

“Iznenadila sam se da su u kafiću na Jarunu naplatili posebno čaj i posebno med i limun koje nisam ni tražila. To je uvijek bilo besplatno”, rekla nam je čitateljica i priložila račun.

Izvor: Net.hr. Račun čitateljice Net.hr-a iz kafića na zagrebačkom Jarunu

“Otišla sam na piće s društvom, naručila čaj i šokirala se kada sam na računu vidjela posebne cijene za čaj, limun i med. Uvijek pijem čaj i nikad nisam vidjela da su posebno stavljali cijene na račun. Moja greška je bila ta što nisam odmah pogledala račun kad je konobar donio. Nisam posebno tražila med i limun”, objasnila je te zaključila: “Inače rijetko idem u kafiće, i nakon ovog neugodnog iskustva više ne mislim ići.”

‘Neki kafići žele zaraditi više na temelju prezentacije’

No, ovo nije uobičajena praksa u kafićima, govori nam vlasnik jednog ugostiteljskog objekta.

“Neki kafići žele zaraditi više pa na temelju lijepe prezentacije čaja, stoga u tu cijenu uračunaju limun i med. Pošto ne znam kako je gospodični čaj bio serviran, ne mogu osuđivati kolege, ali da – to nije uobičajena praksa u kafićima. Uvijek med i limun gledamo kao bonuse uz čaj, isto kao što poslužujemo keksiće od cimeta ili čokoladne ‘bombice’ uz cappuccino, Nescafe i kavu”, kazao je vlasnik jednog kafića, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari