NE, NIJE OK!

Jeste li svjesni što je hrvatski premijer izveo ovih dana? Bit će vam mučno kad shvatite kako stoje stvari: ‘Napravio ih je budalama’

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Još uvijek se ne smiruju reakcije oko roditelja njegovatelja i načina na koji ih se odbilo prije nego što je došlo do potpunog preokreta

Kada je Plenković vidio reakciju javnosti onda je te svoje zastupnike učinio budala i rekao im da sada glasaju za ono protiv čega su već bili. Ukazao je na to saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić u razgovoru za N1. Tema je dakako vruća, glasanje o roditeljima njegovateljima i osobnim asistentima u Saboru.

Raspudić je kazao kako je je rasprava bila konstruktivna i da mu je žao što je u javnost otišla samo snimka svađe.

‘Natjerao svoje zastupnike da glasaju bešćutno’

“To je zasluga vladajućih i njihovog prominentnog, novopečenog zastupnika na kojeg je reagirala i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom. Plenković je natjerao svoje zastupnike da glasaju bešćutno samo zato što je to došlo od oporbe. Vidjelo se da s grčem glasaju protiv roditelja njegovatelja. Kada je Plenković vidio reakciju javnosti onda je te svoje zastupnike učinio budalama i rekao im da sada glasaju za ono protiv čega su već bili. Time su ispali bešćutne budale. Ja nisam vidio da su oni imali svijest o tom problemu i umjesto da kažu hvala zastupnici što je ukazala na to i počnu to rješavati, oni su odbili samo zato što je došlo od oporbe, da bi nakon dva dana Plenković kao kralj Sunca najavio ‘evo sada ćemo to prihvatiti”, dodao je.

“Ne može se ta stvarnost gledati i popraviti samo kroz jedan zakon te stoga predlažemo i izmjenu zakona o rodiljama. Imate situaciju da je roditelj njegovatelj 24 sata dnevno i moraju imati barem na pola dana asistente jer moraju otići barem u trgovinu po lijekove i slično. Mi pozdravljamo ovaj zakon i dobro je što se odnosi. No usvojena je tek trećina onoga što je pravobraniteljica predložila”, istaknuo je Raspudić i nastavio.

‘Premijer stalno govori o novcu’

“No problem su i zakoni koji se trebaju onda provesti. Premijer stalno govori o novcu. To je manji iznos od onoga što je neka četvrtorangirana osoba u Ini ukrala nedavno”, dodao je.

Za aferu Agrokor i palog svjedoka DORH-a kaže da je to ili za robiju ili za oduzimanje poslovne sposobnosti.

“Za takvo skupo vještačenje uzeli su osobu koja je uključena u taj proces. To je nevjerojatno”, smatra Raspudić koji se osvrnuo i na izbore te je pojasnio kako je njegova najava ujedinjenje oporbe malo napuhana.

“To je priča ako nakon izbora dođe do toga da bude ili opcija novih izbora, ili da se netko prikloni HDZ-u. Mi imamo našu programsku deklaraciju gdje su jasni naši stavovi i politike. Nadamo se da će dovoljan broj građana to prepoznati i da nam neće trebati nitko za koaliciju”, dodao je.

“Najveći problem Hrvatske je kriminalna i koruptivna hobotnica. Očito je da imaju desetljećima izgrađivanu klijentelu koja bi glasala za njih i da Milorad Pupovac dođe na čelo stranke što me ne bi čudilo. Njihova prednost je uvijek mala izlaznost i zato se bore protiv dopisnog ili elektroničkog glasovanja”, poručio je naglašavajući da je nezaposlenost u Hrvatskoj smanjena iseljavanjem, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari