Jokić surađivao s Hasanbegovićem – ‘Srdačno smo razgovarali i razmijenili svoja mišljenja o reformi’

Robert Anić/Miranda Cikotić/PIXSELL

Zlatko Hasanbegović je sudjelovao, kao vanjski recenzent, u radu ekipe Borisa Jokića, a za to je dobio i mali honorar. 

“Nisam bio ni u kakvom timu, nego sam bio vanjski recenzent kojeg je angažirala islamska zajednica za kurikul vjeronauka koji su napisali imami, a ne Jokić i Budak, jer jedino nisu mogli dekretirati radne skupine za katolički, islamski i pravoslavni vjeronauk.

Za to sam dobio 1200 kuna uz uvjet da u ugovoru s Ministarstvom znanosti stoji klauzula da prihvaćam da se moja recenzija neće prihvatiti”, kazao je Hasanbegović za 24sata. Hasanbegović je o Jokiću prilično mijenjao mišljenje, pa je tako, dok je bio ministar kulture, Jokića je zvao po imenu, s njim razgovarao “srdačno”.

“Srdačno smo razgovarali i razmijenili svoja mišljenja o reformi. Gospodin Jokić je prihvatio sve što sam mu rekao i složili smo se da češće moramo razgovarati. Rekao sam mu da je relevantni dio povjesničara bio nezadovoljan određenim sadržajem u kurikulumu, a Boris je to uvažio”, govorio je tada Hasanbegović.

Danas ga opisuje ovako: “Jokić je estradna zvijezda, ide okolo po Hrvatskoj, gledaju ga učiteljice, to je estradizacija…”, piše 24sata.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views