TURISTIČKI SIJEČANJ NAJBOLJI U POVIJESTI: Zbog sezone karnevala sve spremno za nove rekorde!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska je u siječnju ostvarila 193 tisuće turističkih dolazaka, što je povećanje od 22% u odnosu na lanjski prvi mjesec

Europsko rukometno prvenstvo ove je godine od Hrvatske napravilo hit destinaciju i u sumornom siječnju. U odnosu na 2017. povećanje u broju dolazaka i broju noćenja je dvoznamenkasto, a s obzirom na rani početak predsezone, produljeni Advent i sezonu karnevala, može se računati na nove rekorde.

Karnevalsko raspoloženje zavladalo je Kvarnerom. Pred najveći, riječki karneval, danas se feštalo u Opatiji. “Karneval je jako zabavan i za mene je ovo sjajan trenutak za posjetiti Hrvatsku”, kazali su nam posjetitelji.

Karneval je tradicionalan mamac za turiste u zimskom dijelu sezone. “2018. je isto počela odlično nakon 2017. koja je bila rekordna i u kojoj smo prvi put prešli milijun i 200 tisuća noćenja”, ističe Željka Stašić iz Turističke zajednice grada Opatije.

Hrvatska je u siječnju ostvarila 193 tisuće turističkih dolazaka, što je povećanje od 22% u odnosu na lanjski prvi mjesec, a oni su ostvarili 548 tisuća noćenja, što je 18% više nego 2017. Najposjećenije destinacije su Zagreb, Dubrovnik, Rovinj, Split i Opatija.

28. siječnja je, a dobri djedica još uvijek krasi zagrebačke ulice. Razlog je zamolba Hrvatskog rukometnog saveza prema Milanu Bandiću da se ukrasi na gradskim ulicama ostave i za vrijeme rukometnog prvenstva.

I gradonačelnik im je želju ispunio. Sam centar grada ukrašen je kao da Advent još traje, što turistima odgovara. “Jako sam iznenađen kako je sve osvijetljeno. Mojim prijateljima i meni se to jako sviđa”, kaže nam posjetitelj iz Francuske. U Dubrovniku je pak sve okićeno do Svetog Vlaha.

A upravo je rukometno prvenstvo jedan od razloga produljenja blagdanske turističke sezone do kraja siječnja. Danci ne kriju oduševljenje Hrvatskom. Hoće li se vratiti? – “Možda na ljeto, ali na hrvatsku obalu.”

A nakon rukometa i karnevala ove godine vrlo rano je Uskrs, tradicionalni početak turističke predsezone. Sve je spremno za nove rekorde.
Ilija Radić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari