JOŠ JE I NAPREDOVALA?! Bivša glavna tajnica koja je na Pagu 80-godišnjoj starici srušila zid kuće dobila novo radno mjesto

Nežić će odsad raditi za ministra Kuščevića, uz čiju je pomoć i postala glavna tajnica u bivšem Ministarstvu kojem je Kuščević bio na čelu

Bivša glavna tajnica u Ministarstvu graditeljstva Nikolina Nežić, koju je Krešimir Peranić s otoka Paga optužio da je njegovoj 80-godišnjoj teti srušila vanjski zid kuće (OVDJE), dobila je novo radno mjesto, piše Jutarnji.hr.

U usporedbi sa starim radnim mjestom netko bi mogao zaključiti čak i kako je Nežić napredovala, jer trenutno joj je dodijeljena pozicija savjetnice ministra uprave nakon što je 1. siječnja iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja premještena u drugo tijelo državne uprave.

Nežić će tako odsad raditi za ministra Kuščevića, uz čiju je pomoć i postala glavna tajnica u bivšem Ministarstvu kojem je Kuščević bio na čelu.

“Državna službenica Nikolina Nežić je, sukladno Sporazumu o trajnom premještaju, koji su sklopili ministar uprave Lovro Kuščević i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar, po potrebi službe premještena s danom 1. siječnja 2018. godine iz Ministarstva graditeljstva u Ministarstvo uprave, na radno mjesto voditeljice Službe za sustav i nadzor državne uprave, Sektor za politički sustav i državnu upravu, Uprava za politički sustav i organizaciju uprave, na neodređeno vrijeme. Radi potrebe za obavljanjem poslova iz djelokruga Kabineta ministra, nakon spomenutog premještaja, raspoređena je na radno mjesto savjetnice ministra, na određeno vrijeme do dana prestanka mandata ministra”, stoji u priopćenju koje je stiglo na adresu redakcije Jutarnjeg.

Podsjetimo, prošle godine u listopadu u Staroj Novalji na Pagu srušen je kompletni zid stare kuće u vlasništvu 81-godišnje Šimice Peranić. Kao incvestitor koji je naredio taj potez navedena je bila upravo Nikolina Nežić, a isto je Nežić ustvrdila i u razgovoru s novinarima Jutarnjeg lista, no dan nakon što je na teren izašla građevinska inspekcija, promijenila je priču i ustvrdila da je investitor, zapravo, njezina sestra. Kako su tada tvrdile, sestre su zid staričine kuće uklonile jer se nalazio na njihovoj čestici te navodno prijetio urušavanjem.

U tom su pokušaju, međutim, teško oštetile kuću u vlasništvu Šimice Peranić, uklonivši joj kompletan jedan vanjski zid, a da su se radovi doista izvodili suprotno propisima, ustvrdila je i građevinska inspekcija, koja je zatvorila gradilište.

Ipak, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, usprkos njezinom razrješenju s mjesta glavne tajnice, protiv Nežić nikad nije bio pokrenut nikakav postupak jer se kao stvarni investitor projekta na kraju izjasnila njezina sestra, piše Jutarnji.hr.

Vijesti.hr
Foto: Goran Jakus/Dusko Jaramaz/PIXSELL