IZNENAĐENJE U PIROVCU

Još jedan morski pas u plićaku na našoj obali: Dolutao je, a snimka se brzo širi društvenim mrežama

Facebook screenshot

U posljednjih nekoliko dana više je zabilježenih snimki morskih pasa u Jadranu, a stručnjaci poručuju da će ih biti sve više

Nakon što su morski psi u posljednjih nekoliko dana uočeni u Medulinu i Pomeru, sada su uočeni i u Pirovcu nedaleko Šibenika.

Kako prenosi Šibenski portal, morski pas dolutao je u plićak kod Pirovca u subotu poslijepodne, a snimka se vrlo brzo počela širiti na društevnim mrežama.

Podsjetimo, morski pas koji je viđen kod Medulina bio je dug oko metar i pol, a uočili su ga gosti kampa.

Prof. dr. sc. Alen Soldo s Odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu rekao je za 24sata kako se vjerojatno radi o modrulju.

“Iz videa je vrlo teško zaključiti o kojoj se vrsti radi jer za precizno i točno identificiranje nedostaje cijeli niz detalja. Stoga se može samo nagađati o kojoj vrsti se točno radi, ali po kretanju najviše podsjeća na modrulja koji je u Jadranu i najraširenija vrsta većeg morskog psa”, rekao je te dodao da dolaskom ljetne sezone samo možemo očekivati sve više ovakvih snimki, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari