NAKON 40 GODINA

Još jedna europska država legalizira marihuanu: Moći će se uzgajati kod kuće i konzumirati

Ilustracija: RTL

Bavarska želi ograničiti konzumaciju ove opasne droge kroz najrestriktivniju provedbu zakona o kanabisu spriječiti je što je više moguće

Nakon dugih pregovora oko legalizacije kanabisa u Njemačkoj, semaforska koalicija dogovorila je da će se od 1. travnja legalizirati, piše Fenix magazin.

Zabrana kanabisa na snazi je više od 40 godina. Prodaja i uzgoj zakonom su zabranjenih 1970-ih, a sada će se ukloniti s popisa zabranjenih tvari u Zakonu o opojnim drogama.

Kućni uzgoj i posjedovanje određenih količina bit će dopušteno osobama starijim od 18 godina. Kolektivni uzgoj bit će moguć od srpnja.

Hessen i Bavarska se ne slažu s odlukom

Smatraju da će crno tržište biti neobuzdano. Ministar unutarnjih poslova Hessena, Roman Poseck kaže da legalizacija kanabisa neće spriječiti dilere u njihovom poslu.

“Budući da se ne moraju pridržavati državnih kontrola i poreznih zahtjeva, kao legalni proizvođači mogu svoje proizvode plasirati na tržište jeftinije, a samim time i profitabilnije za njih”, rekao je i dodao kako semaforska Vlada time šalje krivi signal i krive prioritete.

Bavarska ministrica zdravstva Judith Gerlach upozorila je na zdravstvene rizike. Smatra da je ova politika neodgovorna.

“Bavarska je odlučna upotrijebiti svu svoju snagu kako bi se suprotstavila ovoj neodgovornoj politici. Bavarska želi ograničiti konzumaciju ove opasne droge kroz najrestriktivniju provedbu zakona o kanabisu spriječiti je što je više moguće”, izjavila je ministrica, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari