PRIJATELJICE NOĆI

Video | Jug Hrvatske kao eldorado za ljubitelje prostitutki: Nudi se šarolika baza djevojaka, procurile su i cijene

Prijateljice noći u Dubrovniku najčešće imaju od 20 do 40 godina, najviše je Brazilki a prate ih Ruskinje i Ukrajinke

Na krajnjem jugu Lijepe naše – prijateljice noći produžile su sezonu pa tako sredinom studenog, uz bogatu gastronomsku ponudu, Dubrovnik nudi i šaroliku bazu escort djevojaka. Rade pretežno od 8 do 23, a sat druženja uglavnom naplaćuju od 100 do 300 eura.

Sudeći prema njihovim internetskim profilima, djevojke koje operiraju po Dubrovniku najčešće imaju od dvadeset do 40 godina. Potvrđuju to i u dubrovačkoj policiji koja je samo ove godine zbog prostitucije prekršajno procesuirala ukupno 19 žena. Svakako više nego inače.

S povratkom turista vraća se i prostitucija

”Što je i logično, jer krenula je opet turistička sezona kao prijašnjih usluga, a s time je porasla i potražnja za seksualnim uslugama koje se plaćaju”, kazao je Zoran Tikvica, voditelj krim službe dubrovačke policije za Danas RTL-a.

A naplaćaju se i prostitutke kazni, i to uglavnom od 200 do 800 kuna. Porast prostitucije u biseru hrvatskog Jadrana istraživala je i dubrovačka novinarka Ivona Butjer Mratinović. Kaže najviše je Brazilki a prate ih Ruskinje i Ukrajinke.

”Zanimljivo je kako smo neslužbeno doznali da je bilo potrage i za transrodnim osobama, znači osobama koje su rođene kao muškarci ali se osjećaju kao žene”, rekla je novinarka Ivona Butjer Mratinović.

Taksisti često dobe upite

Uz recepcionere, i taksisti u Dubrovniku nisu lišeni pitanja gdje ima djevojaka za zabavu.  U neformalnom razgovoru nam otkrivaju kako zbog Interneta napojnice za takve informacije više nisu ni blizu onima kao u stara dobra vremena.

Što Dubrovčani misle o porastu prostitucije u svom gradu? ”Tog stvarno fali u Dubrovniku tako da ne varaju, da bude legalno. Treba biti legalno!”, smatra Pero iz Dubrovnika. ”To je stari zanat, bolje to raditi nego bilo što u Vladi ili ne znam gdje!”, komentirao je Niko iz Dubrovnika, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari