'SANJAJMO VELIKO'

Juričan o Bandiću: ”Mislim da treba dobiti svoj trg u Zagrebu!”

Photo: Zoe Sarlija/PIXSELL

Dario Juričan, redatelj koji je želio biti Milan Bandić, objavio je još jedan post o pokojnom gradonačelniku iz kojeg je jasno da mu itekako nedostaje, bar što se tiče inspiracije za rad. 

“Milan Bandić bio je dostojan protivnik! Bio je to zadnji veliki gazda, takvih više nema”, napisao je Juričan dodajući kako je Bandić zaslužio trg u Zagrebu te da će mu on osobno posvetiti muzej, pišu Vijesti.hr

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Malo je reći da mi je Milan Bandić bio trajna inspiracija. Sanjao sam takvog protivnika još od svog prvog filma Gazda o Ivici Todoriću i dobio ga tek s trećim projektom: filmom Kumek.

Milan Bandić potaknuo me na angažman i kreativnost u javnom prostoru, od koje sam cijeli život zazirao. Ali radi njega mi nije bilo teško ići na maraton, nije mi bilo teško prikupljati potpise za predsjedničku kandidaturu, nije mi bilo teško niti, zajedno s odvjetnicom Ljiljanom Maravić Pirš, pisati žalbu za žalbom kad mi je njegov potrčko, ministar uprave Ivan Malenica, oteo ime.

Milan Bandić bio je dostojan protivnik!
Bio je to zadnji veliki gazda, takvih više nema.

Znam da se Bandić negdje smijulji gledajući kako mu prijatelji i suradnici lijepe etiketu sveca, jer svetac sigurno bio nije. Za života ga nisam štedio, a nije ga ni trebalo štedjeti jer je sam izabrao svoj put i stil vladanja.

Žalosti me što se i okolnosti njegove smrti krivotvore, ali to najviše govori o njegovim prijateljima, koji valjda više i ne znaju drugačije.

Milan Bandić treba dobiti trg u središtu Zagreba. A ja ću mu posvetiti muzej.
Nama u Zagrebu ostaje da nakon Milana Bandića razmišljamo široko.
Sanjamo veliko.
I činimo promjenu.
Moja sućut obitelji Milana Bandića.
Dario Juričan, gradonačelnik svemira”.

MILAN BANDIĆ BIO JE DOSTOJAN PROTIVNIK, POSVETIT ĆU MU MUZEJ

Malo je reći da mi je Milan Bandić bio trajna…

Objavljuje Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemiraUtorak, 2. ožujka 2021.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari