BORBA S KORONAVIRUSOM

Jutros krenuo prvi autobus za cijepljenje; U ruralnim područjima vozi i do kućnog praga!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, poslovni

Cijepljenje iz covid-busa počinje u ponedjeljak na području Virovitičko-podravske županije, a ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak bit će na promociji novog načina cijepljenja ujutro u mjestima Stari Gradac i Otrovanec.

Novi način cijepljenja, iz covid-busa, u Virovitičko-podravskoj županiji provodit će se od 14. do 18. lipnja, doznaje se u nedjelju iz Vlade RH. U ponedjeljak, 14. lipnja, cijepljenje će se provoditi u šest mjesta te županije: Starom Gradcu, Otrovancu, Velikoj Črešnjevici, Turnašici, Špišić Bukovici i Bušetini, piše Index.

Inovacija u cijepljenju stanovništva dogovorena je ovaj tjedan na sastanku premijera Andreja Plenkovića i članova vlade s novoizabranim županima u Zagrebu.

Covid-busevi će po unaprijed dogovorenom redu obilaziti županije i boraviti određeno vrijeme u manjim mjestima, od kojih neka nemaju nikakve zdravstvene ustanove na svom području.

Ministar Beroš izjavio je nakon tog sastanka da će se orijentirati prema ruralnim područjima, a ideja je da se stanovnicima manjih naselja izađe u susret za cijepljenje i dođe do kućnog praga.  “Želimo poslati poruku da je Hrvatska sigurna turistička destinacija”, naglasio je Beroš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari