BIZRANO?

Kadetkinju izbacili zbog užičkog kola, šef policije pijan skrivio prometnu i ništa

Foto: Index

MUP je prije nekoliko dana izbacio 19-godišnju djevojku, polaznicu Policijske akademije Josip Jović, jer je snimala sebe i svoje kolege kako plešu užičko kolo.

“Sukladno propisima obrazovne ustanove Srednje policijske škole, nije dozvoljeno objavljivanje materijala elektroničkim ili drugim putem, posljedica kojih je povreda ugleda, časti i dostojanstva druge osobe ili ugleda MUP-a. Snimka je nastala u vrijeme kada je na snazi trebalo biti povečerje za prekvalifikante, ali je rukovodstvo Srednje policijske škole odobrilo druženje, a što je predmet inspiciranja, piše Index.

Policijska akademija misli da je realna situacija da se mlade, netom punoljetne, osobe, čije osposobljavanje za posao policijskog službenika još uvijek traje, ponekad i nađu u neprimjerenim situacijama. No, na osobama koje su za njih odgovorne tijekom školovanja leži odgovornost da ih na to upozore i objasne im zašto je neko ponašanje neprimjereno za policijski sustav.

Prekvalifikantica koja je inicirala i objavila snimku (a i sama se nalazi na snimci u odori) je isključena, protiv tri voditelja odgojnih skupina, jednog voditelja smjene i dva rukovoditelja Policijske škole (ukupno 6 osoba) načelnica Policijske akademije će pokrenuti disciplinske postupke, dok će se prema ostalim prekvalifikantima koji se nalaze na snimci izreći odgovarajuće sankcije sukladno pravilima Škole”, objasnili su nam iz MUP-a svoje razloge zašto su je izbacili.

VIDEO DANA:

Šef krim-policije pijan u sedam ujutro skrivio nesreću

Nekoliko dana kasnije, točnije u srijedu rano ujutro u 7:10, načelnik kriminalističke policije Boro Mršić iz PU zadarske skrivio je prometnu nesreću u Bibinjama.

U policijskom priopćenju se navodi da mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1.37 g/kg, a izuzeti su uzorci krvi i urina, koji će biti upućeni na vještačenje.

Mršić je upravljao vozilom daruvarskih registracija na D8 (Jadranska magistrala) iz smjera Sukošana prema Zadru.

Dolaskom u Bibinje i ulaskom u desni zavoj nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, nego je prešao u suprotnu prometnu traku i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 25-godišnja žena, stoji u priopćenju PU zadarske.

Mlada vozačica je lakše ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar. Kod nje je utvrđena prisutnost alkohola u krvi, stoji u priopćenju PU zadarske.

Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom Mršić će biti prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a utvrđuje se i njegova disciplinska odgovornost.

Dakle, policijski kadeti za snimanje i plesanje užičkog kola ekspresno budu sankcionirani, dok se šefu krim-policije za izazivanje prometne nesreće u pijanom stanju ne dogodi – ništa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari