PREMA EVISITORU

Prvi put od 2019. u Lijepoj našoj je više od milijun turista! Evo koja je županija najpopularnija

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ove brojke najbolja su potvrda kako su sve dosadašnje aktivnosti i priprema turističkog sektora za ovu godinu bile kvalitetne i da su to naši gosti prepoznali

Prvi puta ove sezone i prvi put od pretpandemijske i za turizam rekordne 2019. u Hrvatskoj je više od milijun turista!

Prema podacima eVisitora, trenutno se u našoj zemlji odmara jedan milijun i šest tisuća, od čega stranaca 866 000, a najviše ih je u Istarskoj županiji, gdje su domaćini registrirali 273.000 gostiju. Slijedi broj u Splitsko-dalmatinskoj (191.000) te u Primorsko-goranskoj županiji (187.000). Zatim slijede Zadarska županija (168.000) te Šibensko-kninska (77.000) i Dubrovačko-neretvanska županija (62.000). Najviše turista trenutno se nalazi u Rovinju, na Viru te u Poreču, prenose Vijesti.hr.

VIDEO DANA:

Najbrojniji su tradicionalno Nijemci, kod nas ih je preko 200 tisuća, a slijede Slovenci, Poljaci, Austrijanci i Česi.

“U Hrvatskoj trenutno boravi više od milijun turista što je čak za 220.000 više nego li u isto vrijeme protekle godine. Ove brojke najbolja su potvrda kako su sve dosadašnje aktivnosti i priprema turističkog sektora za ovu godinu bile kvalitetne i da su to naši gosti prepoznali. Još uvijek smo u razdoblju s najvećim priljevom turista u godini te pozivam sve da i dalje ostanemo odgovorni, pridržavamo se epidemioloških mjera i preporuka te na taj način zaštitimo sebe i druge”, poručuje ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, piše Večernji list.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari