KRPELJ, JEŽ, JAZAVAC...

KAKAV APSURD! Hrvatske šume 720 kuna platile šest fotografija životinja iz – hrvatskih šuma!

Foto: Unsplash

Hrvatske šume provele su javnu nabavu kako bi naručili fotografije životinja koje žive u hrvatskim šumama, piše Index.hr

Naručili su fotografije običnog krpelja, čaplje dangube, divlje mačke, zatim ježa, jazavca i tigrastog komarca.

Spomenute fotografije dio su javne nabave nazvane Edukativni materijali, u kojoj su se naručivali i slikovnice, letci, brošure i radne bilježnice. Ukupna vrijednost sklopljenog posla je 141.375 kuna, a na natječaju je pobijedila tiskara iz Ježdovca sa 140 zaposlenih.

Za šest fotografija dali 720 kuna

Hrvatske šume su odgovorile kako su za šest slika životinja koje žive u hrvatskim šumama platili 720 kuna, što je 120 kuna po fotografiji.

Zanimljivo je i što su u natječaju napisali da fotografija ne mora biti originalno snimljena, nego može biti i s nekog online servisa ili online baze za fotografije.

A postoje se servisi i na kojima možete fotografije dobiti besplatno, a da ne govorimo kako je netko iz Hrvatskih šuma te životinje mogao fotografirati u nekoj od hrvatskih šuma, pišu Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari