ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI

Kako živi ravnatelj HRT-a: Plaća mu je skoro 25 tisuća kuna, a tu su i nekretnine, pokretnine, ušteđevine…

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Neto plaća mu je 24.852.42 kune, od imovine i imovinskih prava svakog mjeseca uprihodi dodatne 28.443 kune

Uskok i policija od jutros provode pretrage na više lokacija povezanih s uhićenim suradnicima bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i ravnateljem HRT-a Kazimirom Bačićem, a uskokovi istražitelji osim prostorija Gradske uprave češljaju i ured Bačića na HRT-u na Prisavlju.

Policija i Uskok su ušli u ured glavnog ravnatelja HRT-a Kazmira Bačića, koji je po neslužbenim informacijama uhićen zbog sumnje da je trgovao utjecajem u zamjenu za stan u Radićevoj ulici u centru Zagreba, koji mu je kao mito dao također uhićeni poduzetnik Milan Lončarić.

Uhićeni su također neki bliski suradnici pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, vozač Vladimir DžajoDenis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa” i Ana Stavljenić Rukavina, koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Vijenac 2. Pretres kuće glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića na Tuškancu zbog sumnje u korupciju. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bačić u imovinskoj kartici navodi iznos bruto mjesečne plaće od nešto više od 40.500 kuna, odnosno oko 24.850 kuna neto, te nekretnine među kojima su čak pet stanova i tri kuće, poslovni prostor u Dubrovniku, apartman u Selcima i jedanaestmetarska brodica.

Prema objavljenom izvješću o imovinskom stanju dužnosnika, glavni ravnatelj HRT-a osim redovne plaće, ima i gotovo 28,500 kuna ostalih mjesečnih prihoda i to od imovine i imovinskih prava.

U popisu nekretnina Bačić je naveo kako je u njegovu vlasništvu kuća od 189 kvadrata u Zagrebu procijenjena na oko 4,5 milijuna kuna koju je stekao darovnim ugovorom, odnosno nasljedstvom i prodajom imovine, ali i drugim načinom stjecanja – ugovorom o doživotnom uzdržavanju.

Osim kuće u Šestinama ima i kuću u Strmcu u Zagorju od, kako se navodi, samo 18 kvadrata i vrijednosti od 35.000 kuna koju je stekao darovnim ugovorom, te kuće s okućnicom i apartmana od 50 kvadrata u Selcima procijenjene vrijednosti od 185.000, odnosno 750.000 kuna.

Osim toga, Bačić ima u svom vlasništvu ili sa suprugom pet stanova od kojih je onaj dubrovački s 59 četvornih metara najvrjedniji – procijenjen je na čak 1,35 milijuna kuna.

Ima i četiri stana u Zagrebu od 28,3 do 73 kvadrata ukupne procijenjene vrijednosti preko dva milijuna kuna, koje je stekao kreditnim zaduženjem, kupnjom od primitka ostvarenih od nesamostalnog rada, imovine i imovinskih prava.

Dvotrećinski je suvlasnik je poslovnog prostora od 103 kvadrata u Dubrovniku procijenjenog na nešto manje od 1,2 milijuna kuna koji je stekao nasljedstvom, odnosno ugovorom o doživotnom uzdržavanju.

Također, supruga mu je vlasnik pokretnine – osobnog automobila Peugeot 5008 iz 2015., koji prema procjeni vrijedi oko 55.000 kuna, a Bačić je vlasnik jedanaestmetarske brodice “Jeanneau One Design 35” iz 1997. procijenjene na 110.000 kuna i kupljene na kredit.

U izvješću o imovinskom stanju navodi se i da glavni ravnatelj HRT-a ima 85.000 kuna štednje, koju je stekao od imovine i imovinskih prava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari