OBJAVILI PRIJATELJI ŽIVOTINJA

EU Komisija potvrdila odluku o zabrani držanja životinja u uzgoju za hranu u kavezima

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Sredinom lipnja se u EU parlamentu glasovalo za zabranu držanja životinja u uzgoju za hranu u kavezima a zabrana je izglasana velikom većinom

Sljedeću dobru vijest objavila je upravo na svojem službenom Facebook profilu udruga Prijatelji životinja. Kako javljaju, ovu odluku potvrdila je i EU Komisija!

Objavu udruge Prijatelji životinja prenosimo u cijelosti:

“Hej svi, JESTE SPREMNI ZA VIJEST STOLJEĆA??? ???
Jel se sjećate naše objave sredinom lipnja da se u EU parlamentu glasovalo za zabranu držanja životinja u uzgoju za hranu u kavezima i da je zabrana izglasana velikom većinom?

Samo da znate da vam ovo pišemo sa suzama u očima nakon što smo uživo pratili prijenos prilikom online sastanka s Eurogrupom i ostalim suborcima iz raznih udruga za zaštitu životinja.

E pa danas je tu odluku potvrdila i EU Komisija! Službeno je!!!

Pamtite dan 30. lipnja 2021. kao dan o kojemu će se jednoga dana učiti iz udžbenika povijesti! Dakle, da budemo precizni, EU komisija obvezala se postupno ukidati kaveze u uzgoju životinja širom EU do 2027. godine!

Ta će odluka dirketno utjecati na 300 milijuna kokoši, svinja, krava, zečeva, patki, gusaka i drugih uzgajanih životinja koje se trenutno ne mogu niti okrenuti zarobljene među rešetkama.

Naš je sastanak morao biti prekinut jer od toliko emocija više nitko nije mogao normalno funkcionirati.. Ovo je najveća stvar koja se dogodila u našem 20-godišnjem stažu borbe za životinje… 170 udruga za zaštitu životinja na nivou Europe dio je ove nevjerojatne pobjede. Zahvaljujemo Udruga Pobjede na skupljanju potpisa tijekom početne inicijative. ❤

Mi odosmo uživati u trenutku- al samo da znate koliko je nevjerojtno kada se ostvari nešto na čemu radiš godinama i nešto što djeluje nevjerojatno i nemoguće…

Prolaze nam trnci, ovo je samo jedan korak, al shvaćate li vi koliko je velik taj korak? ❤ I shvaćate li vi koji je idući korak? ❤”, napisali su iz udruge Prijatelji životinja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari