PROGNOZA VREMENA

Kakvo će biti vrijeme idućih dana, hoće li biti još bure i snijega? Evo što kažu prognostičari

Bura je rušila stabla na gorblju Trsat. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U unutrašnjosti ostaje oblačno i tmurno, povremeno još s kišom, na Jadranu u srijedu pretežno, zatim djelomice sunčano. No, od četvrtka opet sve vjetrovitije, bit će to nova epizoda jake i olujne orkanske bure

Tjedan smo započeli uz česte oborine, na moru orkanske udare vjetra, a u gorju se skupila zamjetna količina snijega, uglavnom preko pola metra. Ipak još jedna neuobičajena ciklona, koja se premještala od južnog prema sjevernom Jadranu se polako popunjava i odmiče dalje u zapadno Sredozemlje. Prolazno će biti stabilnije, ali će iznad našeg dijela kontinenta i dalje kružiti vlažan zrak.

UTORAK

U unutrašnjosti ostaje oblačno i tmurno, povremeno još s kišom, ali prijepodne znatno rjeđom i slabijom nego jučer. Na Jadranu zato uglavnom suho uz više sunčanih razdoblja, a malo kiše možda može još rano ujutro biti prema otvorenome moru. Naime, otjerati će je s obale većinom umjerena bura, no to je znatno manje vjetrovito nego jučer.

U drugom dijelu dana slično. U unutrašnjosti i dalje tmurno, ali prolazno opet nešto kišovitije. U gorskim područjima snijeg, a navečer će se skupiti novih 10 do lokalno 20 centimetara snježnog pokrivača. Više sunca na Jadranu, u Dalmaciji i vedrine po slaboj do umjerenoj buri. Ipak, pod Velebitom će do kraja dana pojačati pa može biti jakih, gdjegod opet i olujnih udara. Temperatura bez veće promjene, ali činit će se malo manje hladno.

IDUĆI TJEDAN NA KOPNU

U nastavku tjedna i dalje na kopnu ostaje oblačno, u početku bez oborina, no u gorju se malo snijega očekuje svakodnevno. U četvrtak sporadično će i drugdje biti susnježice, a od petka uz hladnije i vjetrovitije prilike sve izgledniji je snijeg i u nizinama. No, neće to biti ništa značajnije, možda tek ponegdje dekorativni pokrivač.

IDUĆI TJEDAN NA MORU

Na Jadranu u srijedu pretežno, zatim djelomice sunčano. No, od četvrtka opet sve vjetrovitije,. Bit će to nova epizoda jake i olujne, u petak na udare moguće orkanske bure koja će značajno pojačavati osjećaj hladnoće, a i temperatura će biti niža, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views