PROGNOZA VREMENA

Video | Kakvo nas vrijeme čeka u idućem tjednu? Čini se da je proljeće ‘na čekanju’

U novom tjednu na kopnu promjenjivo, često i pretežno oblačno, a slabih oborina, odnosno susnježice ili snijega će biti uglavnom u gorju. Puhat će jak i olujan sjeverni vjetar, koji će tek sredinom tjedna oslabjeti, a temperatura će se osjetno sniziti pa će mjestimice biti i mraza

Pod utjecajem ciklone i danas povremena kiša ili pljuskovi, a prema kraju dana i sve vjetrovitije.

NEDJELJA

Prijepodne promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali i povremenom kišom, na moru i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uz obalu jugo.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sunčana razdoblja, ali uz više oblaka će biti i povremenih pljuskova. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, prema kraju dana sve češći jaki udari. Temperatura oko 16 stupnjeva.

Vrlo slično i na istoku zemlje – promjenjivo sa sunčanim razdobljima, ali sredinom dana uz jači razvoj oblaka i ponekim pljuskom. Puhat će slab od umjeren sjeverni vjetar, a temperatura oko 15, 16 stupnjeva.

U Dalmaciji povremena kiša ili pljuskovi, a jugo će navečer okrenuti na buru, u noći na ponedjeljak i pojačati. Ostaje podjednako toplo.

Promjenjivo i na sjevernom Jadranu i u gorju, bit će i slabih oborina, mjestimice i pljuskova. Zapuhat će bura, navečer i jačati pa će do kraja dana biti i olujnih udara. Temperatura između 11 u gorju i 17 na moru.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U novom tjednu promjenjivo, često i pretežno oblačno, a slabih oborina, odnosno susnježice ili snijega će biti uglavnom u gorju. Puhat će jak i olujan sjeverni vjetar, koji će tek sredinom tjedna oslabjeti, a temperatura će se osjetno sniziti pa će mjestimice biti i mraza.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na Jadranu u novom tjednu promjenjivo, ali većinom suho i vrlo vjetrovito – puhat će jaka i olujna bura s orkanskim udarima, tek u drugom dijelu tjedna u slabljenju. Temperatura osjetno niža.

Travanj je počeo promjenom, a upravo su česte promjene i izmjene hladnijih i toplijih razdoblja ono što ga u prvom redu obilježava. Uz to je u unutrašnjosti kišovitiji od ožujka, rjeđa je magla, a češći su grmljavinski pljuskovi i tuča, prognozira Damjana Ćurkov Majaroš za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari