SHRVANI UČENICI

Novi detalji tragedije na maturalcu: Učenik pao s 5. kata tijekom izlaska s kolegama i 4 nastavnika

Foto: prague.eu

Svi učenici i profesori su jako potreseni situacijom i ovim nesretnim slučajem, vratili su se s putovanja noćas oko 1 sat

17-godišnji gimnazijalac iz Istre, najvjerojatnije je pao s petog kata zgrade u Pragu gdje je bio u izlasku sa svim svojim kolegama te četiri profesora za vrijeme školskog putovanja, doznaje Jutarnji.

Naime, radi se o nesretnom slučaju, a 76 preostalih učenika koji su bili na putovanju vratili su se noćas oko 1 sat kućama.

Kako doznaje Istra24, Krešimir Bronić, ravnatelj Srednje škole Mate Balote u Poreču, jutros je razgovarao s profesorima i vodičima koji su bili na izletu.

“Za sada imam samo usmene informacije o tome što se dogodilo i dok mi se to ne potvrdi službeno, ne bih davao nikakve informacije o uzrocima tragedije”, kazao je potreseni ravnatelj.

‘Učenik je prešao preko ograde s terase kluba’

Ravnatelj je još dodao kako je angažiran tim za krizne intervencije te da će se od sutra učenicima i roditeljima razreda, iz kojeg je bio stradali učenik, pružiti nužna psihološka pomoć.

Ravnatelj je potvrdio da se radi o mladiću iz Umaga, koji je školu pohađao u Poreču. On je poginuo tijekom višednevnog putovanja ove škole u Prag. Navodno je uzrok smrti pad s velike visine, na izletu je bilo gotovo 90 učenika iz trećih i četvrtih razreda opće i jezične gimnazije.

“Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog kata. Vjerujem da je nesretan slučaj i ne bih mogao ništa više komentirati do dopisa češke policije”, kazao je za HRT Krešimir Bronić, ravnatelj Srednje škole Mate Balote.

Oglasila se i veleposlanica

Hrvatska veleposlanica u Češkoj Ljiljana Pancirov kazala je za HRT da želi izraziti sućut obitelji, ali i svim onima, djeci i nastavnicima, koji su bili prisutni prilikom tog smrtnog slučaja.

‘Prvi put u 30 godina da se tako nešto dogodilo’

Svi učenici i profesori su jako potreseni situacijom i ovim nesretnim slučajem koji se dogodio u noći s petka na subotu u 24.30 sati u Pragu oko kojega još nisu razjašnjene sve okolnosti. Djeca su bila na putu s pulskom turističkom agencijom Zeatours koja je specijalist za učenička putovanja.

“Ovo je putovanje bilo u našoj organizaciji i ovo je prvi put u 30 godina da se tako nešto dogodilo. Nismo to još doživjeli i od 1 sat ujutro smo u stalnom kontaktu s ravnateljem i profesorima koji su za vrijeme događaja bili s djecom na licu mjesta. Svi su potreseni, no uspjeli su se nekako sabrati i organizirati odgovorno povratak djece nazad u Poreč. Profesori su kao i djeca bili u velikom šoku, kaže Floris Milohanović za Jutarnji, direktor iz turističke agencije Zeatours.

‘Bio je to nesretan slučaj’

“Ne znamo što se dogodilo vani te večeri, no policija je isključila mogućnost nasilne smrti pa su djeca puštena da se vrate u Hrvatsku. Podatke policijskih izvještaja s očevida nemamo i to će vjerojatno ići preko ambasade. Koliko znam obdukcija tijela će biti sutra, pa će se ono vratiti u Hrvatsku. Bio je to nesretan slučaj, pao s velike visine”, ispričao je vidno potreseni vlasnik pulske agencije.

Ravnatelj škole Krešimir Bronić kazao je da će se nastava održati u ponedjeljak, ali da dolazi Tim za krizne intervencije koji će pružiti psihološku pomoć svim učenicima koji su bili na putovanju.

“Održat ćemo i roditeljske sastanke s učenicima i roditeljima. Svi smo još uvijek potreseni”, kazao je Bronić te dodao da ne zna hoće li on kao ravnatelj dobiti policijsko izvješće iz Praga ili će to ići preko Ministarstva znanosti i obrazovanja, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari