TOTALNI SHOW

Kandidat HDZ-a došao u dvorište jedne škole, a ravnateljica pozvala policiju: ”Nisu se htjeli maknuti!”

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Davor Filipović u petak je naumio posjetiti Glazbeno učilište Elly Bašić u Zagrebu, no zbog propusta voditelja njegove kampanje nitko nije obavijestio školu o njegovu dolasku, premda je Filipović ranije tvrdio da je škola bila obaviještena. Ravnateljica tog učilišta zamolila ih je da napuste prostor škole, a potom pozvala i policiju

Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika u petak je posjetio Glazbeno učilište Elly Bašić u Zagrebu. Odnosno, naumio ga je posjetiti, no budući da njegov dolazak nije službeno najavljen, ravnateljica te škole, Mirela Buchberger Karlo zamolila je Filipovića i njegove suradnike da napuste prostor škole, a potom je kontaktirala i policiju, prenosi N1.

Filipović je rekao da je posjet Glazbenom učilištu bio najavljen nekoliko dana unaprijed. “Sustavno radimo, jučer smo bili u Blatu, ovo je isto tako najavljeno nekoliko dana prije, sljedeći tjedan obilazimo nekoliko lokacija. Prema tome, itekako se dobro promišlja o svakom koraku u ovoj kampanji. Ravnateljica isto tako zna koliko je europskog novca ušlo u ovu školu i mi ćemo nastaviti raditi tim tempom da bi ovaj ovdje dio, koji ne izgleda kao glazbeno učilište, pretvorili u nove kulturno-obrazovne sadržaje”, poručio je Filipović, prenosi Net.hr

Premda je Filipović rekao da je posjet školi bio najavljen, voditelj kampanje, Zvonimir Milas rekao je da je došlo do propusta i da škola nije bila obaviještena. “Napravio sam propust, nisam obavijestio školu da ću ovdje doći”, rekao je Milas.

Ravnateljica učilišta, Mirela Buchberger Karlo za N1 je rekla da posjet HDZ-ovog kandidata nije bio najavljen.

“Moje kolege došle su u ured obavijestiti me da se u dvorištu škole nešto događa. S čuđenjem i razočaranjem sam ustanovila da se u dvorištu škole odvija predizborna kampanja jednog od kandidata za gradonačelnika o čemu škola nije bila službeno obaviještena niti je dala suglasnost za tako nešto. Mislim da to nije u redu i apeliram na buduće akcije kandidata da ne koriste škole za svoje kampanje jer škola je prostor koji mora zaštititi privatnost učenika. Nije ugodno i nije po pravilima”, kazala je.

“Prvo sam zamolila ekipu da napusti dvorište, ali oni to nisu učinili. Ispričali su se da je došlo do propusta. Kontaktirala sam gradski ured za obrazovanje i prijavila sam policiji nedopušten ulazak u prostor škole”, dodala je ravnateljica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari