ŠOK NA GRANIČNOM PRIJELAZU

‘Kao da sam vozio drogu’: Hrvat u BiH popravio automobil, na povratku ga dočekao carinik i masna kazna!

GPMaljevac.com

‘Na pitanje carinika odgovorio sam da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao, ali on je našao račun koji nisam ni skrivao’, kazao je šokirani vozač koji se vraćao iz BiH

Jedan hrvatski državljanin bio je proteklog vikenda u Bosni i Hercegovini, na području Unsko-sanskog kantona. Tamo mu se pokvarilo vozilo.

“Pukao mi je zupčasti remen i nisam mogao nastaviti vožnju jer to je veliki kvar na vozilu”, kazao je za portal Gpmaljevac.

Kažnjen zbog ugrađenih dijelova… rabljenih

“Kako bih se mogao vratiti, potražio sam majstora koji mi je popravio auto mobil, dao račun koji je iznosio 1660 KM i nakon par dana krenuo kući preko graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica kući”, dodao je.

Naizgled ništa neobično. No, šok je uslijedio, a taj popravljeni kvar na vozilu postao je vijest, kada se vozač vraćao u Hrvatsku. Na graničnom prijelazu kažnjen je zbog dijelova ugrađenih u njegov automobil u BiH.

Platio kaznu u iznosu od čak 481 eura

“Na pitanje carinika sam odgovorio da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao, ali on je našao račun koji nisam ni skrivao od popravka vozila, nisam ni znao da je veliki carinski prekršaj popravit auto da možeš nastaviti putovanje. I onda kreće “igranka” kao da vozim drogu a ne postavljene autodijelove koji su već i polovni jer su ugrađeni na vozilo”, ispričao je za Gpmaljevac.

Kriv je, naime, jer nije podnio carinsku deklaraciju za ugrađene auto dijelove u osobni automobil, a kao dokaz je račun koji je pronađen u vozilu – navodi se u prekršajnom nalogu.

”Po njihovom ispada da krijumčarim već postavljene autodijelove. Kazna je bila 481 euro sa troškovima”, kazao je šokirani vozač.

Najavio je žalbu protiv ove kazne jer smatra da je neopravdana, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari