Kaos na granici: Migranti bacali kamenje i htjeli silom ući u Grčku, policija uzvratila suzavcem

Foto: Ilustracija (Sanjin Strukić/Pixsell)

Predsjednica Europske komisije u utorak se zahvalila Grčkoj što djeluje kao ‘štit Europe’

Grčka policija koristila je suzavac kako bi odvratila stotine migranata koji su bacali kamenje i silom htjeli proći preko granice s Turskom u srijedu ujutro.

Sukobi traju od najave Ankare da neće zaustavljati sirijske izbjeglice koji se pokušavaju domoći Europe. Također, ovaj sukob je došao dan nakon što su dužnosnici Europske unije obećali više novca Grčkoj.

Dužnosnici su također pozvali Tursku da se pridržava sporazuma iz 2016. koji zahtijeva da zadrži migrante na svom teritoriju u zamjenu novac EU.

“Grčkoj možemo pružiti financijsku potporu od 700 milijuna eura, s direktnim raspoloživim 350 milijuna eura i dodatnim 350 milijuna eura koji se mogu zahtijevati u okviru izmjene proračuna”, rekla je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Zahvalila se i Grčkoj što djeluje kao “štit” Europe.

Također, grčka Vlada je najavila stvaranje tijekom sljedećih nekoliko dana novi zatvoreni kamp na sjeveru zemlje za migrante koji su u zemlju ilegalno ušli od 1. ožujka, s ciljem da ih odmah deportiraju u zemlju podrijetla.

Istovremeno, Vlada je u utorak donijela zakonodavni akt kojim je predviđena suspenzija na mjesec dana zahtjeva za azil od ljudi koji u Grčku ulaze ilegalno, piše ekhatimerini.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari