Ovo je račun iz saborske kantine, a evo što fino jedu zastupnici za nikakve pare

Foto: Mario Ferek/Vijesti.hr

Ručak poslužen u saborskoj menzi teško za te novce možete pojesti i da ga sami kod kuće spremate

Marko Ferek je predsjednik Udruge za razumijevanje ADHD-a “Buđenje”. Nedavno je na poziv svog prijatelja, jednog saborskog zastupnika, posjetio Sabor.

Tijekom posjeta su odlučili otići na ručak u saborsku menzu, a tek ondje ga je dočekalo pravo iznenađenje.

Znao je Ferek, kako sam kaže, da su cijene objeda pristupačnije čak i od studentske menze, ali se ipak iznenadio za koliko malo novca se može pojesti itekako kvalitetan objed. Nije naodmet pripomenuti i kako, primjerice, jelovnik studenske menze nije ni približno kvalitetan kao ovaj za gospodu koja nam kroji sudbine.

“Zanimalo me kako to sve izgleda unutra pa sam otišao u svojstvu posjetitelja. Otišli smo na ručak. Tada sam vidio da postoji restoran i menza ili kantina. Jelovnik je isti, ali je razlika u tome da u restoranu mogu jesti samo zastupnici. Na stolovima su stolnjaci i jela im se poslužuju servirana. U menzi gdje smo mi jeli nema stolnjaka i sam uzmeš tacnu na koju staviš hranu i nosiš do svog stola”, opisao je Ferek za Vijesti.hr.

“Potpuno me iznenadilo kada sam vidio kolike su cijene. Doduše, u restoranu je neznatno skuplje, ali i dalje daleko ispod cijene koju biste izdvojili u bilo kojem restoranu pa čak i onom lošijem.”

S obzirom da na računu nije specificirano što se točno jelo upitali smo našeg sugovornika da nam otkrije što se nalazilo na jelovniku.

“Jeli smo kotlete u umaku s kroketima, juhu, salatu i sok. U stvari je sok još ispao naskuplja stavka”, govori Ferek i dodaje:” Suludo mi je da uza sve beneficije koje saborski zastupnici imaju, i za hranu troše daleko manje od građana barem kada je u pitanju objed ‘na poslu’.

Zanimljivo je i kako je na računu vidljivo da saborska menza ne podliježe plaćanju poreza.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari