KAOS BEZ RESTRIKCIJA

KAOS! Police u dućanima su prazne, barovi se zatvaraju, nema tko raditi: Tisuće Engleza u samoizolaciji nakon popuštanja mjera

Paul Abraham/Unsplash

Potpuno otvaranje Velike Britanije ovu je naciju snažno uzdrmalo već nakon samo nekoliko dana

Engleska je u ponedjeljak ukinula gotovo sve covid restrikcije i to je ubrzo izazvalo potpuni kaos. Englezi se već suočavaju s nestašicom u marketima i manjku radne snage zbog velikog broja osoba u samoizolaciji.

Vlasnik nekoliko koktel barova rekao je da jedan morao posve zatvoriti jer su telefoni djelatnika bili u blizini i samim tim svi ubrzo bili označeni engleskom Covid aplikacijom.

Martin Greenhow ima seriju barova pod imenom Mojo sa lokacijama u čak pet engleskih gradova. Za BBC je ispričao kako je morao zatvoriti liverpoolski Mojo bar na tjedan dana jer su svi djelatnici poslani u samoizolaciju. Ovo zatvaranje koštat će ga mnogo novca.

”Svakodnevno testiramo naše osoblje. Nisam im rekao da ignoriraju Covid aplikaciju, dao sam im opciju. Odluka je bila na njima”, pojasnio je Greenhow.

”Altruistični smo koliko to možemo biti, ali ostat ćemo bez prihoda, neće više ni za to imati priliku. Od radnika tražimo da se ponašaju zrelo, što mislim da bi i vlada trebala početi raditi, a ne da nam svima bude dadilja”, ogorčeno je komentirao vlasnik bara.

Dodaje kako na njegovo poslovanje utječe i nedostatak osoblja u opskrbnom lancu za koji kaže da “posve zaustavlja državu”.

Nisu vlasnici ugostiteljskih objekata jedini koji se susreću s problema. Engleske supermarkete pogađa kriza jer sve veći broj radnika ide u samoizolaciju.

Središnjo englesko udruženje poduzeća upozorilo je da nedostaje radnika u trgovini, no javnost se upozorava da ne počne panično kupovati. Vladin poslovni tajnik rekao je da ljudi ne bi trebali imati dojam da je svaka polica prazna, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari