U KABULU

Kaos u Afganistanu; Prekinute evakuacije, očekuje se najavljeni napad Talibana!

Foto: Twitter, EHA News

Sve više zapadnih zemalja ozbiljno upozorava na mogućnost terorističkog napada na aerodrom u Kabulu.

Britanski ministar oružanih snaga James Heappey rekao je da je prijetnja terorističkim napadom, zbog koje je niz zapadnih zemalja izdao upozorenja svima koji se nalaze kod aerodroma u Kabulu, “vrlo kredibilna”, prenosi Index.

Prijetnju je opisao kao vrlo ozbiljnu te naveo kako izvještaji obavještajnih službi kažu da bi se napad mogao dogoditi svakog časa. Na pitanje bi li se napad mogao dogoditi u narednih par sat, Heappey je samo kratko rekao: “Da”.

VIDEO DANA:

Nizozemci objavili da prekidaju evakuacije iz Kabula, a danska ministrica obrane rekla je da više nije sigurno letjeti u Kabul ili iz njega.

Hrvatsku veleposlanik u Turskoj Hrvoje Cvitanović, zadužen i za Afganistan, upozorio je danas u Zagrebu da “opasnost svakim danom raste” u Afganistanu i osobno procjenjuje da postoji prijetnja terorističkog napada na koji su već upozorile američka, australska i britanska vlada.

Cvitanović je rekao da se ispred zračne luke u Kabulu dogodio napad i da je stradalo troje ljudi.

“Pred samim vratima zračne luke danas je bio jedan vrlo ružan napad, u ovom trenutku ne znamo koga, međutim troje ljudi je stradalo životom”, rekao je hrvatski veleposlanik koji sudjeluje na Konferenciji veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika RH u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari