Karla nema sedmi dan, gdje je nestao? ‘Čovjek može u afektu napisati svašta, otići od kuće pa se predomisliti’

‘Ne dajemo više nikakve izjave za medije. Od sada ide sve preko policije’, kroz suze nam je rekla mama Karla Kurtanjeka

Već sedmi dan traje intenzivna potraga za zagrebačkim studentom Karlom Kurtanjekom. Posljednji put 23-godišnjak je viđen u srijedu 10. travnja kako biciklom ide prema Jarunu.

“Ne dajemo više nikakve izjave za medije. Od sada ide sve preko policije i policija će o svemu izvještavati”, kratko je u telefonskom razgovoru za Vijesti.hr kroz suze jutros prokomentirala Karlova mama Jasna.

Karlo je, naime, prema posljednjim informacijama, s Vrbana krenuo na fakultet na Kennedyjevom trgu u Zagrebu. No, ondje se nije pojavio.

Obitelj je među papirima i računima pronašla oporuku koju je rukom napisao dan ranije, potpisao se i nestao. Obitelji je njome ostavio pokretnu imovinu koju je posjedovao, žiro i tekuće račune te dionice. S bankomata je podigao neutvrđenu svotu novca, a sa sobom nije ponio niti mobitel.

Karlov nestanak je još uvijek obavijen velom tajne, a policija poduzima sve kako bi riješili slučaj. Barem tako tvrde jer, kako doznajemo, zasad nemaju ništa.

U mjesec dana nestalo 14 osoba

Na portalu Vijesti.hr smo prije mjesec dana objavili tekst o nestalim osobama u Hrvatskoj. Tada se 2.581 osoba vodila kao nestala, a s današnji danom ta je brojka narasla za 14 osoba, odnosno nestalima se smatra 2.595 osoba. Najveći se broj odnosi na nestale uslijed ratnih zbivanja za vrijeme Domovinskog rata i to oko 70 posto odnosno 1.700 osoba.

O slučaju nestalog Karla smo razgovarali s bivšim policajacem i šefom ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke koji se već godinama bavi tematikom nestalih i spojio je stotine osoba, Brankom Lazarevićem.

“U ovakvim slučajevima teško je nešto ovako predviđati. Nema ‘recepta’, a nema ni pravila jer svaki je slučaj specifičan i poseban”, kazao je Lazarević tek spomenuvši kako su neke stvari u ovom slučaju vrlo indikativne, ali ne želi i ne može ništa konkretno tvrditi i prejudicirati.

“Čovjek može u afektu napisati svašta i otići od kuće, a nakon nekog vremena se predomisliti. Nadam se da će tako biti i u ovom slučaju”, prokomentirao je Lazarević osvrnuvši se na oporuku koju je Karlo ostavio.

Ovaj iskusni istražitelj smatra kako bi se trebali obaviti detaljni razgovori s prijateljima, kolegama i najbližim ljudima nestale osobe jer ponekad i ‘banalna’ izjava koje se netko prisjetio iz razgovora s nestalim, može odvesti na pravi trag koji ukazuje da je nestala osoba ipak nešto, pa makar i suptilno, najavila o tome što smjera.

Svi oni koji imaju neke informacije o Karlu mogu kontaktirati obližnju policijsku postaju ili na sljedećetelefonske brojeve: 091/7325-504; 095/9089-969; 091/8950-157.

U trenutku nestanka bio je odjeven u crnu jaknu s kapuljačom, crne traperice i smeđe tenisice.
Sanja Petrović
Foto: Pixsell, nestali.hr

Povezani VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari