NENAJAVLJENA KONTROLA

Karlovačka policija testirala svoje službenike na opojna sredstva: Bilo je i pijanih i drogiranih

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Policijski službenik kod kojeg je utvrđena prisutnost droga u organizmu, udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka

Policijska uprava karlovačka priopćila je da je od petka, 11. studenoga, do nedjelje 13. studenoga 2022. godine prema nalogu svoga načelnika provela nenajavljenu kontrolu prisutnosti nedozvoljenih opojnih sredstava kod policijskih službenika u trima policijskim postajama – Dugoj Resi, Ogulinu i Ozlju.

Tijekom navedenog nenajavljenog nadzora kod troje policijskih službenika bila je utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, dok je kod jednog policijskog službenika preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droga u organizmu. Budući da je potonji povjerenik jednog policijskog sindikata, o istome je obaviješten predsjednik tog sindikata.

Disciplinski postupci protiv ‘posrnulih’

Zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, a sukladno Zakonu o policiji, prema policijskim službenicima bit će poduzete daljnje mjere i radnje i podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Policijski službenik kod kojeg je utvrđena prisutnost droga u organizmu, udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views