'MRZITE I PLJUJTE'

Rimac kritičarima: ‘Zbog beskorisnog auta u RH stvorilo se 2000 radnih mjesta’

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Podsjetimo, njegova nevera postigla je najveću brzinu od 412 km/h, što ga čini najbržim električnim serijskim automobilom na svijetu

O Mate Rimcu i njegovom električnom automobilu svi pričaju, a sada se na svom Facebook profilu odlučio svim “hejterima” obratiti.

“Koliko god veliki dio javnosti to omalovažavao i hejtao: u Hrvatskoj, u bivšem shopping centru, danas proizvodimo najsnažniji i najbrže ubrzavajući produkcijski auto ikad i najbrži produkcijski električni auto”, stoji na početku objave.

Podsjetimo, njegova nevera postigla je najveću brzinu od 412 km/h, što ga čini najbržim električnim serijskim automobilom na svijetu.

“Velikim se djelom, zahvaljujući tom ‘beskorisnom autu’, u Hrvatskoj stvorilo 2.000 radnih mjesta (preko 1.000 inženjera), privuklo 830M Eura kapitala najkvalitetnijih investitora na svijetu i doselilo preko 400 stranih stručnjaka (najviše iz UK, Italije i Njemačke) sa znanjem kakvo ovdje ne postoji.”

“U Zagreb doslovno svaki dan dolaze delegacije proizvođača automobila – samo danas ih je 4 ovdje (dva njemačka, jedan talijanski i jedan UK). Kampus, razvojno-istraživački centar od 100.000 m2 i preko 200M Eura investicije je već „rasprodan“ (svi prostori predviđeni za poznate projekte) i razmišljamo već o Campus II koji će biti višestruko veći. Da, znali smo promašiti rokove i neke stvari traju duže od očekivanog, ali ovakve stvari se ne rade preko noći. Od kockice i prvog zaposlenog je prošlo 11 godina – mislim da i nije toliko loše”, piše u objavi.

Za kraj se obratio svima onima koji ga pljuju.

“Briga me za ostale – mrzite i pljujte koliko želite. Ja sam ponosan na ovu ekipu koja je, s ogromnim trudom, radom i znanjem, napravila čudo. A tek smo počeli”, zaključio je, a prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari