KATASTROFA

Katastrofalne poplave u Italiji, poginulo najmanje sedam ljudi, među nestalima i djeca

Foto: Twitter

Velike kiše i poplave pogodile su kasno navečer u četvrtak središnju talijansku regiju Marke pri čemu je poginulo najmanje sedam ljudi, dok se troje smatra nestalima, objavili su talijanski mediji u petak.

Lokalne vlasti priopćile su da nisu očekivale tako iznenadnu “vodenu bombu”. Kroz dva do tri sata palo je oko 400 milimetara kiše, pri čemu su poplavile ulice nekoliko gradova u pokrajinama Ancona i Pesaro-Urbino.

“Bilo je poput potresa”, rekao je Ludovico Caverni, gradonačelnik grada Serra Sant’Abbondio, za državni radio RAI.

Stefano Aguzzi, šef civilne zaštite u regionalnoj vladi Marche, rekao je da je pljusak bio mnogo jači nego što se predviđalo.

“Dobili smo uobičajenu uzbunu za kišu, ali nitko nije očekivao ovako nešto”, rekao je novinarima.

Snimke koje su objavili lokalni vatrogasci prikazuju neke od spasioca koji se kreću ulicama primorskog grada Senigallije na splavima kako bi došli do ljudi i evakuirali ih, dok drugi pokušavaju očistiti podvožnjak. Spasilačke službe i dalje traže preživjele, navode vlasti.

U međuvremenu je čelnik talijanske Demokratske stranke (PD) objavio na Twitteru da će obustaviti svoju kampanju u regiji, uoči nacionalnih izbora 25. rujna, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari