SVI SU "ZASPALI"

KATASTROFALNE REAKCIJE: U Splitu zaraženo 40 a u Trstu svi štićenici doma za starije i trećina djelatnika!

Foto: Il Piccolo/Pixsell

Splitski stožer potvrdio je kako je ukupno 40 osoba iz Doma za starije i nemoćne u Splitu pozitivno na koronavirus! 

“Vrlo vjerojatno je da je s nekim od djelatnika virus ušao u Dom jer imamo osam zaraženih djelatnika u prvoj smjeni koja je završila u nedjelju. Radi se o vrlo teško pokretnim i nepokretnim bolesnicima, vrlo je vjerojatno da je virus ušao s nekim od djelatnika. Izvid je pokazao da je cijelo događanje s temperaturom kod štićenika na tom katu počelo puno prije nego što se to saznalo, ali otkad su epidemiolozi ušli u Dom 6. 4., identificirano je 19 ljudi koji su febrilni. Oni su testirani i danas imamo rezultate tog testa, 36 je ukupno pozitivnih – 10 od jučer i još 26 danas. Danas znamo i za 8 pozitivnih djelatnika iz tog Doma”, kazao je Capak.

Katastrofalna reakcija odgovornih i u Trstu!

U Trstu također dramatično. Trst je dugo odolijevao napasti koronavirusa, ali sada se dogodilo ono čega su se svi pribojavali i od čega svi strepe. Ulazak virusa u domove za starije.

Svi do jednog štićenika doma za starije “La Primula” zaraženi su koronavirusom. Zaraženo je i 8 od 22 djelatnika doma, ali najgore od svega je način na koji se sve saznalo. Naime, u posljednjih nekoliko dana preminulo je čak 8 štićenika doma, ali nije im se uzeo bris. Panika je nastala tek pojavom groznice kod nekoliko osoba. Bila je subota 4. travanj. Sljedećeg dana, u nedjelju 5., napravljeni su prvi brisevi, a u ponedjeljak svim štićenicima i svim djelatnicima, donosi tršćanski dnevni list “Il Piccolo”.

Foto: Il Piccolo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari