SVE IH JE VIŠE

Kažnjen strani turist koji je jurio gliserom blizu obale: Policija upozorila na opasnosti i paprene kazne

Ilustrativna Fotografija: Marko Lukunic/PIXSELL

Nijemac je glisirao manje od 100 metara od obale, dok je propisana udaljenost 300 metara

Istarski su pomorski policajci prošlog petka u akvatoriju Medulina primijetili plovilo koje je glisirao manje od 100 metara od obale.

S obzirom na to da se radi o prekršaju, policija je zaustavila 30-godišnjeg njemačkog državljana i izrekla mu novčanu kaznu od 3.000 kuna.

“Podsjećamo građane i turiste da gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale te ih pozivamo da se radi zaštite kupača i ronioca pridržavaju te odredbe. Isto tako, kupače upozoravamo da ne plivaju na udaljenosti većoj od 100 metara od obale te na prostorima koji predstavljaju plovni put”, upozorila je istarska policija.

I mladi Nijemac nije jedini. Pomorska policija je tijekom proteklog vikenda u moru kod Krka, Raba, Maloga Lošinja i Voloskog u nedozvoljenu glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale zatekla 19 osoba, od kojih 18 stranih državljana, a svi su kažnjeni novčanim kaznama.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske u ponedjeljak su izvijestili da su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka provodili pojačani nadzor s ciljem veće sigurnosti na moru.

U moru kod Krka, Raba, Maloga Lošinja i Voloskog zatekli su u počinjenju prekršaja jednog hrvatskog te 18 stranih državljana: osam njemačkih, četiri slovenska, dva austrijska te po jednog državljanina Češke, Italije, Poljske i Rumunjske.

Oni su svojim plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale te im je, zbog počinjenog prekršaja, određena novčana kazna.

Pomorska policija će i nadalje provoditi mjere i radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru, ističu iz policije, a prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari