I BEZ IGARA PRIJESTOLJA

Video | Klis otvorio vrata za sve kako bi privukao obitelji: ‘Posebno se sviđa djeci, da probaju luk i strijelu’

Klišku tvrđavu godišnje posjeti više od 100 tisuća gostiju. Nakon obnove posjetitelje čeka ušminkana i s nekim potpuno novim sadržajima

Kako bi privukla obitelji, Općina Klis je za sve posjetitelje otvorila vrata svoje tvrđave. Besplatni ulaz i program za djecu bio je pravi mamac za brojne posjetitelje koji nisu propustili obići ovo povijesno zdanje i vidjeti kako je nedavno obnovljeno i uređeno. Prenosi Dragana Eterović za RTL.

Uz pravog kliškog uskoka lakše je pogoditi metu. A najveći interes djece na tvrđavi bilo je upravo svladavanja ove vještine. Uz dane otvorenih vrata posjetitelji se nisu brojali, ali se neprekidno stizali.

Filip Ninčević, član povijesne postrojbe Kliški uskoci:

“Tako da izgleda da su ljudi dobro reagirali na ovo. Mlađima se pogotovo sviđa djeca ovo vole i pun je pogodak, da djeca dođu, probaju luk i strijelu.”

Uz obilazak koji traje minimalno dva sata, neki nisu htjeli propustiti priliku. Kliška tvrđava postala je svjetski poznata zahvaljući snimanju serije “Igra prijestolja”, a godišnje ju posjeti više od 100 tisuća gostiju. Nakon obnove posjetitelje čeka ušminkana I s nekim potpuno novim sadržajima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari